USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білостоці на Волині церковна громада перейшла до ПЦУ, але без священника

26 Травня 2022 18:28
Прихожани Свято-Михайлівської церкви, що в селі Білосток Луцького району, проголосували за вихід із московського патріархату.

Утім священник та староста церковної громади мало того, що таке рішення не підтримали, та ще й нібито обізвали селян худобою і колгоспниками. Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Священник нашої парафії сказав так: «Ви без мене починали той балаган, без мене й закінчуйте». Він каже, що наша зустріч неправомірна, нерозумна і йому не до душі», – повідомив під час зборів односельчан місцевий житель Віталій.

Тож переходити до Православної церкви України парафіяни вирішили без священника. Зі 157 людей переходити до ПЦУ не захотіли лишень троє, ще двоє утрималися. Також обрали й церковного старосту – жителя сусіднього села пана Арсенія.

По зборах люди вирішили навідатися до священника та колишнього старости, аби забрати ключі від церкви й заразом запитати, чи не надумали вони підтримати рішення громади.

Попри те, що священник не погодився на перехід до ПЦУ, селяни про нього відгукуються позитивно. Кажуть: він добрий, до людей ставиться з повагою, тож прикро, що не підтримує рішення парафіян.

Читати ще: Ще чотири парафії на Волині перейшли з московської церкви до ПЦУ

«Священник категорично відмовився віддавати нам ключі від церкви. Сказав, що ми колгосп, худоба», – каже житель Білостока Андрій.

«А мені заявив, що за мною тюрма плаче», – додає ще один активіст Юрій.

Жінки, які проголосували за те, щоб церква лишалася московською, із журналістами спілкуватися не захотіли. Зокрема директорка місцевої школи Світлана Петрук категорично відмовилася пояснити свою позицію.

Селяни з’ясували, що Свято-Михайлівський храм у Білостоці є власністю держави. Досі користувачем приміщення є громада московського патріархату. Тож новостворена громада ПЦУ поки не має жодного права на церкву. Аби залагодити це питання, громаді потрібно офіційно засвідчити свій перехід до ПЦУ та отримати право на користування приміщенням.

Жителі Білостока запевняють, що все це зроблять найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus