USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Болгарії відбулися дострокові вибори в парламент: перемагають партії експрем'єра та шоумена

12 Липня 2021 13:02
Завершилося голосування на дострокових виборах до парламенту Болгарії. Як свідчать екзитполи, депутатами стануть представники 6 партій.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Radio Bulgaria

У виборах участь брали 23 політичні сили. Правляча партія перемагає, але вирішальної кількості голосів не матиме.

Дострокові вибори до парламенту Болгарії 11 липня цікавими були не тільки тим, що мали б дати відповідь на питання, як зміниться розклад сил у місцевій політиці.

На цих виборах також вперше в історії країни застосували машинне голосування (щоправда, тільки на великих дільницях) – без паперових бюлетенів.

Соціологічне агентство Gallup International провело екзитпол. За його даними, лідирує на виборах партія ГЄРБ. Цю партію вважали правлячою у країні, однак тепер ситуація не зрозуміла.

Її лідера, колишнього прем’єр-міністра Бойко Борисова, від керування урядом усунули у травні 2021 після масштабних протестів у Болгарії, підтриманих президентом.

Тоді ж глава держави призначив дострокові парламентські вибори.

Партія Борисова їх начебто виграє (з приблизно 22% голосів). Однак утворити коаліцію та сформувати уряд навряд чи вдасться, адже інші парламентські партії на співпрацю з Борисовим не налаштовані.

Серед особливостей цих виборів є ще й така: друге місце (наразі за екзитполом) посіла з 21% голосів партія «Є такий народ». Це новачок болгарської політики, а очолює її шоумен і музикант Славі Трифонов.

Інші 4 партії, які, найімовірніше, будуть у парламенті:

«БСП за Болгарію» – 15%.

«Демократична Болгарія» – 14%.

«Рух за права і свободи» – 12%.

«Встань. Мафія геть!» – 5%.

Приблизно такі ж результати показують інші екзит-поли. Явка ж на виборах склала 34,5%. У ЦВК вже заявили, що підстав для оскарження результатів немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus