USD 39.90 40.25
  • USD 39.90 40.25
  • EUR 40.03 40.25
  • PLN 9.86 10.04

У Бразилії поховали легендарного футболіста Пеле

4 Січня 2023 10:48
Легендарного бразильського футболіста Пеле у вівторок, 3 січня, поховали на найвищому в світі кладовищі Necrópole Ecumênica в місті Сантус.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на AFP.

Труна з тілом Пеле знаходилась на стадіоні футбольного клубу Сантус, за який він виступав більшу частину кар’єри. Протягом 24 годин, поки тривала церемонія прощання з футболістом, віддати йому останню шану прийшли близько 250 тисяч людей.

У вівторок, після триденного національної трауру, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва очолив церемонію вшанування на стадіоні. Прощання завершилося короткою католицькою церемонією, після якої труну, загорнуту у чорно-білий прапор Сантуса і зелено-жовтий прапор Бразилії, помістили на пожежну машину, яка очолила похоронну процесію містом.
Похоронна процесія Пеле в оточенні шанувальників

Величезні натовпи вболівальників, деякі зі сльозами на очах, вишикувалися на вулицях і зібралися на балконах, аби попрощатися, скандуючи «1000 голів, тільки Пеле!»

Процесія зупинилася біля будинку, де досі живе 100-річна мати Пеле, щоб члени його родини мали ще одну можливість попрощатися з футболістом. Потім процесія продовжила рухатись на цвинтар.

За словами представника кладовища, забальзамоване тіло Пеле буде перебувати в труні, виставленій посередині копії футбольного стадіону площею 200 квадратних метрів зі штучним покриттям, оточеним позолоченими зображеннями часів його слави.
Труну з Пеле заносять на кладовище Necrópole Ecumênica

Спадок Пеле

Пеле (справжнє ім’я Едсон Арантіс ду Насіменту) помер 29 грудня у віці 82 років. Наразі він – єдиний в історії футболіст, який виграв у складі збірної три чемпіонати світу (1958, 1962 та 1970 років). У першому з цих тріумфів він став наймолодшим в історії бомбардиром фіналу чемпіонату світу, двічі відзначившись у віці 17 років.

Пеле зіграв за збірну Бразилії 92 матчі та забив 77 голів. Він утримував рекорд забитих м’ячів за збірну до минулорічного чемпіонату світу в Катарі, де його досягнення повторив інший бразильський футболіст – Неймар.

У 2000 році ФІФА назвала Пеле та аргентинця Дієго Марадону, який помер у 2020 році, найкращими футболістами XX століття. За найвищий рівень майстерності його прозвали «Королем футболу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus