USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Бресті – жорсткі сутички протестувальників з ОМОНом. Відео

20 Вересня 2020 19:12
У білоруському Бресті службовці ОМОН проводили брутальні затримання на акції протесту проти диктатора Лукашенка 20 вересня, використовуючи проти протестувальників сльозогінний газ. Також силовики стріляли в повітря. Повідомляється про 30 затриманих.

Відео затримань публікують білоруські телеграм-канали, повідомляє Новое время.

Tut.by відзначає, що затримання проводилися особливо брутально.

«З одного чоловіка стягнули штани й закинули його в бус. Люди в бусі лежать на підлозі. На тротуарі – кров», – пише видання.
На цих відео можна побачити, що силовики стріляють у повітря.

Як повідомили у МВД республіки, міліція в Бресті використовувала карабін для попереджувального пострілу в повітря і запобігання нападу на силовиків на акції, передає РІА новини.
Після розгону люди оточили силовиків, тож ті були вимушені відступати.
На ще одному записі очевидці зафільмували, як ОМОНівець розпорошив балончик в обличчя одному з мирних протестувальників.

Марш проти Лукашенка у Бресті 20 вересня розпочався мирно. Колона йшла, співаючи. Як відзначає Белсат, у Бресті сьогодні влада застосувала нову тактику: розділила місто на площі та заблокувала, щоб люди не збиралися, але це не завадило їм все ж вийти на протест.

За інформацією видання на мітингу затримали понад 30 осіб.
Нагадаємо, у неділю, 20 вересня, в Мінську та інших містах Білорусі проходить Марш справедливості. Білорусів просять «показати на марші свого кандидата для санкцій, який запав їм в душу» – роздрукувати портрети силовиків і фальсифікаторів виборів з їх особистими даними.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців. 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. З початку демонстрацій, за даними опозиції, були затримані більш як 10 тис. осіб, декілька людей загинули.

Мирні акції протесту супроводжувалися кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світло-шумові гранати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Селюк Показати IP 20 Вересня 2020 19:29
Головне, немає Небесної Сотні.....
лучанин Показати IP 20 Вересня 2020 19:48
А тим часом свєта=котлета з нехтою їдять з польських рук.
БЧБ Показати IP 20 Вересня 2020 20:29
Там вже не сотня по лісах(
дідо до БЧБ Показати IP 20 Вересня 2020 21:03
В час інтернету навіть десяти не сховаєш.Давайте прізвища! Якщо білоруси мають своє гуайдо закордонне, то мають право на своїх булатових.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus