USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Брюсселі – протести проти поліцейського насилля: у заворушення потрапив кортеж короля

14 Січня 2021 08:59
Кортеж короля бельгійців Філіпа потрапив в середу ввечері в зону заворушень в Брюсселі, які почалися після акції протесту проти поліцейського насильства.



Про це повідомив телеканал RTBF, передає УНН.

Телеканал опублікував зняте на телефон відео, на якому машина монарха в супроводі поліції перетинає разом з пішим поліцейським спецназом під прикриттям перекриту площу Лідт в районі Північного вокзалу, яка перебувала в центрі зіткнень протестуючих з поліцією. Протестуючі впізнали автомобіль — за кадром чути крики: “Король, це король”.

Телеканал зазначив, що в напрямку машини монарха було кинуто кілька каменів, хоча і не ясно чи були вони націлені в автомобіль або в поліцейських, що перекривали площу. Король не постраждав.

Причиною протестів в Брюсселі стала смерть 23-річного гвінейця на ім’я Ібрагім, який помер 9 січня в поліцейській дільниці. Молода людина була доставлена ​​туди після затримання на вулиці з метою перевірки документів у зв’язку з порушенням карантину — він був у великій компанії молоді, що зібралася на вулиці. У комісаріаті у нього стався серцевий напад, викликана швидка не встигла приїхати вчасно, а спроба поліцейських скористатися наявним в аптечці дефібрилятором не дала результату, оскільки апарат виявився несправний.

У середу в другій половині дня за закликом сім’ї загиблого у Північного вокзалу пройшла маніфестація пам’яті, в якій взяли участь близько 500 осіб. Після неї близько 100 учасників почали ображати поліцейських, кидати в них каміння. Пляшка із запальною сумішшю була кинута у вікно комісаріату поліції округу Брюссель-Норд, однак пожежу вдалося швидко загасити. Порядок був відновлений тільки після прибуття на місце поліцейського спецназу.

Після акції поліція затримала близько 70 її учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Євросоюз Показати IP 14 Січня 2021 12:16
Збираймо і далі з усього світу Ібрагімів і звозьмо до Європи, даваймо їм допомогу по безробіттю, шукаймо для них житло, а вони в один прекрасний момент покажуть, що вони, виявляється, вважають себе тут господарями. Новорічні події в Німеччині кількарічної давнини є підтвердженням цього. На маю нічого проти них, але кожен повинен жити там, де живе його раса, його народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus