USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Брищі хочуть запустити нову сміттєсортувальну лінію

23 Липня 2020 10:32
Наступного року ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» має намір ввести в експлуатацію новий сміттєсортувальний комплекс на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище.

Про це йшлося 23 липня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення Про проєкт Програми підтримки ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» на 2021 рік.

Відповідно до проєкту програми, у 2021 році з міського бюджету підприємству потрібно виділити 49,014 мільйона гривень. Ці кошти спрямують на утримання сміттєсортувальної лінії ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», покращення матеріально-технічної бази підприємства, утримання мереж зливової каналізації, захоронення твердих побутових відходів, вивезення та захоронення безгосподарних побутових відходів, забезпечення утримання вулиць та доріг, утримання в належному санітарному стані території громади під час святкових заходів, введення в експлуатацію нового сміттєсортувального комплексу на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище, встановлення стаціонарної мийки автомобілів підприємства на території ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» та покриття збитків підприємства.

Як прогнозують, погодження програми дозволить зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, здоров'я людей на території громади, поступово скоротити загальний обсяг утворення твердих побутових відходів Луцької міської територіальної громади шляхом реалізації належного та регулярного сортування відходів та експлуатації полігону в селі Брище.

Водночас «Луцькспецкомунтранс» сподівається наступного року запустити роботу нової лінії на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Котигорошко Показати IP 23 Липня 2020 11:38
Сміттєзвалище в с.Брище вже давно переповнене і експлуатується з грубими порушеннями проектноі документаціі і санітарних норм .Сортувальна лінія на сьогодні нічого не вирішить іі потрібно було всановлювати років 5-7 тому.Тільки будівництво сміттєпереробного заводу може вирішити проблему,все решта відтягування часу і марна трата коштів.З повагою.
самовар Показати IP 23 Липня 2020 13:21
так така лінія стоїть і на дубенській і наполігоні в брищі мабуть хочуть перед виборами скоиуніздити черговий лімон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus