USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На полігоні в Брищі працюватиме ще одна сміттєсортувальна лінія

10 Грудня 2018 11:08
Нову сміттєсортувальну лінію на брищенському полігоні, де буде здійснюватися сортування сміття і його подальше збування підприємствам вторинної сировини, придбають та встановлять на умовах співфінансування.

Про це повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад у Фейсбук.

Таке рішення було прийняте на зборах голів, представників ОТГ та сільських рад, які використовують полігон у Брищі для вивозу сміття.

Знаковим моментом, зі слів Григорія Недопада, є те, що рішення про придбання лінії підтримали усі присутні на нараді одноголосно.

«Адже очевидно, що полігон у нинішньому стані перебувати не може, тож будемо спільно докладати усіх можливих зусиль для поступової боротьби із переповненістю полігону. Наразі йдеться про його ущільнення і переробку сміття на новій сортувальній лінії, у відповідності з існуючими законодавчими вимогам», - зазначає Григорій Недопад.

Також у планах – придбання дробильних машин, які суттєво зменшать обсяги побутових відходів.

«Розглядаємо варіанти будівництва сміттєпереробного заводу, але цей проект настільки глобальний і витратний у фінансовому плані, що до часу його реалізації маємо вдатися до необхідних кроків для вирішення існуючих питань. Таких, як переповненість полігону, де сміття накопичувалось десятки років і нікому до цього, на жаль, не було діла. Мешканці навколишніх сіл, розташованих неподалік від полігону, страшенно потерпають від забруднення землі, води і повітря, ведемо разом із людьми постійну роботу для пошуку вірних рішень подальшої долі полігону. Одне із таких рішень – встановлення ще однієї сміттєсортувальної лінії на зразок тієї, що недавно запрацювала у Луцьку і вже показує вдалі результати роботи, поступово виходячи на повну самоокупність», - зауважив Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus