USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Британії почнеться навчання українських пілотів на F-16: стали відомі подробиці

25 Травня 2023 13:00
Велика Британія стане однією з перших країн, які почнуть навчання українських військових на західних винищувачах F-16.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на неназваного представника британського уряду, предає ТСН.

«Це буде наземна базова підготовка українських пілотів, які потім будуть готові до більш конкретної підготовки на F-16 або на інших літаках», – сказав чиновник.

За даними видання, початкову підготовку пройдуть щонайменше 20 українських пілотів, які «вже добре володіють англійською мовою, аби пришвидшити засвоєння курсу».

Зазначається, що тренування з курсу НАТО «Вступ до основ управління винищувачами» відбуватиметься на тренажерах та реальних літаки. Щоправда, спочатку це будуть не F-16, а простіші винищувачі.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ прокоментували інформацію про те, що українські пілоти вже почали навчання на винищувачах F-16. Там заявили, що безпосереднє навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у країнах Європи ще не почалося. Наразі триває підготовка фахівців до початку тренувань.

Читати ще: У Повітряних Силах припустили, скільки винищувачів F-16 отримає Україна

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що в українських пілотів є великий досвід та години нальоту, зокрема й бойові. А тому за кордоном кожен в індивідуальному порядку проходитиме навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus