USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Повітряних Силах припустили, скільки винищувачів F-16 отримає Україна

21 Травня 2023 11:39
Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону припустив, що для початку Україна отримає 12-18 винищувачів F-16.

Про це інформує УНН.

«Безумовно, ніхто не буде поштучно передавати ці літаки. Вони будуть передаватися підрозділам. Авіаційні підрозділи – це щонайменше, ескадрилья. У нашому варіанті це 12 плюс літаків, в західних партнерів більше – до 18 літаків. Таки чином, кілька десятків літаків може буде передано Україні спочатку», – заявив Ігнат.

Міністерство оборони України раніше анонсувало «найбільший військово-повітряний блокбастер усіх часів уже цієї осені», натякнувши, що F-16 з’являться у небі вже восени.

Сполучені Штати долучаться до спільних зусиль союзників з підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включаючи F-16. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу. Він нагадав, що президент США Джо Байден повідомив своїх колег із G7, що Вашингтон підтримуватиме спільні зусилля з підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включаючи F-16.

Радник міністра оборони України Юрій Сак повідомив, що Україна хоче отримати від 40 до 50 одиниць винищувачів F-16 в цілому, сформувавши три або чотири ескадрильї для захисту свого неба від російських бомбардувань.

Міністр оборони Олексій Резніков подякував колегам за появу реактивної коаліції, а також зауважив, що F-16 були створені, щоб перемогти поганих хлопців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хорнет Показати IP 21 Травня 2023 13:43
Для підтримки піхоти непогано якби отримали австралійські F/A-18C які списують після отримання F-35A які є досить міцними/живучими із хорошим асортиментом озброєння та з більшою кількістю боєкомплекту проти F-16.
Фан F16 Показати IP 21 Травня 2023 15:58
Це доволі хороша новина, щоб з достатньою впевненістю сподіватись, що в осінньо-зимовий період 23-24 років кацапам не вдасться нанести настільки значної шкоди енергетичній інфраструктурі як цього року. А станом на літо 2025-го року наші пілоти будуть достатньо досвідчені щоб без втрат брати участь у повітряних боях і це буде хорошою передумовою деокупувати всю територію України ще до початку 2026 року, хоч це і здається надмірно оптимістичним, але Україна та наші партнери уміють приємно здивувати. Колективний Захід каже: ми єщьо нічєво нє начіналі
Тфу на тебе до Фан F16 Показати IP 22 Травня 2023 08:51
Якщо війна затягнеться до 26 то ми виграємо битву але програємо війну. в якому стані буде економіка та працездатне чоловіче населення я навіть боюся уявляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus