USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Британії вивчають роль Путіна в отруєнні Скрипалів, – The Guardian

7 Серпня 2019 18:17
Британська поліція перевіряє роль президента РФ Володимира Путіна в отруєнні ексофіцера ГРУ Сергія Сприпаля та його доньки Юлії у Солсбері минулого року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Скотленд Ярд вивчає роль президента РФ Володимира Путіна в отруєнні (Скрипалів, – ред.) нервово-паралітичною речовиною «Новічок» у Солсбері», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє газета, у британській розвідці вважають, що Путін, ймовірно, схвалив минулорічну атаку на ексофіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Голова контртерористичного управління британської поліції Ніл Басу заявив, що розслідування хіматаки у Солсбері нині триває.

За його словами, питання, пов’язані з висуненням звинувачення за отруєння є складними, адже необхідно довести, що саме він (Путін, – ред.) брав безпосередню участь в спецоперації.

Басу зауважив, що для отримання європейського ордера на арешт, потрібно мати справу, за яку можна звинуватити у Британії. Проте він вважає, що нині у британської поліції немає справи, за яку можна звинуватити.

Водночас поліцейський підкреслив, що правоохоронцям необхідні не припущення, а докази.

«Ми працівники поліції, і тому шукаємо докази. Нині існує величезна кількість спекуляції з приводу того, хто несе відповідальність (за атаку в Солсбері, – ред.), хто давав накази, і все це ґрунтується на експертних знаннях про Росію. Однак, мені важливо мати докази», – підсумував він.

5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському Солсбері і госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент «Новічок» російського походження.

Пізніше, 30 червня, «Новічком» отруїли двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер – 45-річний Чарлі Роулі – вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані – «Олександр Петров» (справжнє ім’я Олександр Мишкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім’я Анатолій Чепіга) – є офіцерами ГРУ.

Пізніше розслідувачі The Insider і Bellingcat розповіли про третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів і опублікували фотографію співробітника ГРУ «Сергія Федотова», справжнє ім’я якого Денис Сергеєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мей Показати IP 7 Серпня 2019 23:11
Особисто і БЕЗПОСЕРЕДНЬО!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus