USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Британії зафіксували найвищий рівень дитячої бідності серед найбагатших країн світу

8 Грудня 2023 23:35
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) стверджує, що рівень дитячої бідності у Великій Британії є найвищим серед найбагатших країн світу.

Про це повідомляє The Independent.

«Рівень дитячої бідності у Великій Британії впродовж останніх років зріс уп’ятеро, за даними ЮНІСЕФ, та став найвищим серед найбагатших країн світу», – йдеться у повідомленні.

У звіті ЮНІСЕФ розглядалися країни ЄС та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з високим рівнем прибутків та рівнем доходу вище середнього, щоб оцінити поточний стан дитячої бідності та прогрес, якого країни досягли в її ліквідації, у період між 2012-14 та 2019-21 роками.

Читати ще: Українці різко збідніли, – The Guardian

Згідно з документом, за показниками рівня бідності та успіхів у її скороченні серед дітей Велика Британія посіла 37 місце з 39 країн ЄС та Організації економічного співробітництва та розвитку, випередивши лише Туреччину та Колумбію.

Для порівняння, Словенія, Польща та Латвія стали першими в заліку, натомість Ірландія посіла дев’яте місце у загальному рейтингу. Усім цим країнам вдалося знизити рівень дитячої бідності протягом зазначеного проміжного періоду.

У дослідженні домогосподарства вважалися бідними, якщо їхній прибуток становив нижче 60 відсотків до вартості житла. За даними ЮНІСЕФ, у 2019-2021 роках відносний рівень бідності дітей у Великій Британії без урахування витрат на житло становив 20,8 відсотка.

Зауважимо, за даними Світового банку, рівень бідності в Україні зріс з 5,5% до 24,2% у 2022 році, внаслідок чого 7,1 млн людей опинилися за межею бідності. Україна майже повернулася на рівень бідності 2001 року, втративши 20 років через розв’язану РФ війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus