USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У будинку Косачів на Волині після реставрації знову ремонтують стіни

30 Травня 2023 16:17
У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки підрядна фірма «Житлобуд-2» виправляє частину недоліків, що з'явилися майже одразу після завершення реставраційних робіт «Білого» та «Сірого» дерев'яних будинків Косачів.

Як розповіла в коментарі Суспільному директорка музею Ольга Бойко, наразі працівники підрядної організації ремонтують «Сірий» будинок, у якому знімають верхній шар штукатурки й усувають тріщини на стінах.

«Зараз всередині у «Сірому» будинку збивають на одній стіні штукатурку: там велика частина, надуло верхній шар штукатурки, майже на всю стіну. І під вікнами, над дверима, по кутках, частково по стінах знов з'явилися тріщини. Вони не відмовлялися усувати недоліки. Якщо я не помиляюся, то це вже четвертий раз», – каже Ольга Бойко.
Після реставрації, яка вартувала понад 8 мільйонів гривень, експонати до музею-садиби поки так і не повертали.

Читати ще: У день народження Лесі Українки в Колодяжному затопило її «Білий будиночок»

Станом на 29 травня при вході в підвальне приміщення «Білого» будинку є п'ять сантиметрів води й у самому підвалі – 2-3 сантиметри. Зі слів директорки музею, рекордний показник упродовж весни становив 35 сантиметрів води.

«У підвалі, де вода, поки нічого не робили. Ми самостійно її викачували – вода знову набирається. Вони (підрядники, – ред.) не відмовлялися усувати ці проблеми, мають гарантію на ремонт 10 років. Щодо підвалу, то кінцевого результату поки не досягли», – каже Ольга Бойко.

Як зазначила директорка, підрядник пропонує музейникам ставити насос для відкачування води, проте в музеї наполягають на ремонтних роботах, зокрема повернути систему водовідведення, яку під час реставрації працівники підрядної фірми зняли та повторно не встановили.

«Це (насос, – ред.) не розв’язує загалом проблеми. Ми хотіли, щоб були якісно зроблені роботи, щоб було повернуто водовідвід, який зняли. Це, можливо, зменшило б вплив ґрунтових вод, і гідроізоляція почала б краще працювати, яку вже вони вклали. Ми ще будемо з підрядником все це обговорювати», – додала Ольга Бойко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Категорія А Показати IP 30 Травня 2023 20:03
Ну, назвали ви одну фамілію дійової особи - директорки музею, а вона там якщо і винна, то найменше ! Назвіть фамілію замовника на ці види робіт ! Назвіть фамілію директора проектної організації ! Фамілію керівника підрядної будівельної організації ! Фамілію того, хто здійснював технічний нагляд, того хто здійснював авторський нагляд, хто з керівників інспектуючих органів з будівництва підписував акт прийомки робіт !?!?!? Чи підписаний акт директоркою музею ? А то та вся інформація для домогосподарок, а не для людей, які хоч трішки розуміються на будівництві ! Ставайте професіоналами !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus