USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Черкасах 53 школярі отруїлися хімікатами

8 Травня 2018 16:28
У загальноосвітній школі № 8 у Черкасах під час лінійки діти почали масово втрачати свідомість, пише УНІАН.

«Одну дитину каретою швидкої медичної допомоги доставлено до лікарні. Зараз вона перебуває у реанімації», - розповів начальник департаменту освіти і гуманітарної політики міськради Черкас Сергій Воронов, і додав, що причини надзвичайної події наразі встановлюються.

Поліція почала розслідування за фактом масового отруєння дітей в одній із шкіл міста.

Як повідомляє сектор комунікації Головного управляння Нацполіції в Черкаській області, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

За даними поліції, станом на 11:00 до лікарів за допомогою звернулося 22 дитини.

«Сьогодні вранці до поліції міста Черкаси надійшло повідомлення про те, що в одній з шкіл міста близько 20-ти дітей втратили свідомість. Дітьми опікуються медичні працівники», - йдеться у повідомленні. На місці події працюють співробітники поліції, рятувальники та інші служби. Причини погіршення стану у дітей встановлюються.

За останніми даними, госпіталізовано було 53 учнів та двох вчителів. 11 дітей перебувають в реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані.

За однією з версій, причиною масового отруєння дітей могли стати випаровування з каналізаційного колектора, який знаходиться недалеко від школи.

Про це повідомляє газета «Сегодня» з посиланням на помічника начальника обласного управління ДСНС Костянтина Проценка.

"Після проливних дощів, які пройшли в Черкасах у неділю, 6 травня, в колектор могли потрапити якісь хімікати. Про те, що в районі навколо школи, в довколишніх дворах відчувався смердючий запах, жителі повідомляли ще вчора. Але попадання хімікатів в колектор після злив – це лише одна з версій того, що сталося", – сказав Проценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus