USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У чому підозрюють ексзаступника глави РНБО Гладковського

18 Жовтня 2019 16:02
Колишнього топчиновника РНБО підозрюють в оформленні держзамовлення на авто власної компанії, які постачалися за завищеними цінами. В результаті держава зазнала понад 10 млн збитків.

Гладковський приймав рішення про держзакупівлю за завищеними цінами у компанії Богдан Моторс, кінцевим власником якої він був. Про це в п'ятницю, 18 жовтня, повідомляє пресслужба САП.

Зазначається, що за даним фактом першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони Олегу Гладковському оголошено підозру.

Детективи встановили, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме - ВАТ Автомобільна компанія Богдан Моторс.

Зокрема, він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства Автоскладальний завод №2, що входить до складу ПАТ Автомобільна компанія Богдан Моторс.

Як наслідок, державі було завдано більш як 10,62 мільйона гривень збитків.

Крім того, з'ясувалося, що Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме 54 тисячі доларів (за 2016 рік), 63 тисячі доларів (за 2017 рік) та 47,5 тисячі доларів (за 2018 рік).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що 17 жовтня на Бориспільській трасі в Київській області затримали колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського.

25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала розслідування, в якому стверджувалося, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, за допомогою фірм – «прокладок» поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі за завищеними цінами

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Гладковський був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО указом президента Петра Порошенка 4 березня.

У липні 2019 року Гладковський знову очолив корпорацію «Богдан», президентом якої він був з моменту її створення в 2005 році до призначення на держслужбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus