USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

САП порушила провадження за розслідуванням журналістів програми «Наші гроші»

26 Лютого 2019 20:07
Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за журналістським розслідуванням програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» про корупцію в оборонній сфері.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за фактами можливого вчинення правопорушення, передбаченого статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Нагадаємо, в розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» йдеться про те, що оточення президента України Петра Порошенка курує розкрадання в оборонній сфері. За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі.

Повідомляється, що Гладковський-молодший, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки.

При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

За даними джерел Telegram-каналу УП. Off the record у кількох фракціях, команді Порошенка та правоохоронних органах, за зливом компромату на Олега Гладковського може стояти головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Це помста за те, що йому не дали очолити Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, Гладковський просив призупинити його повноваження в зв'язку з журналістським розслідуванням. Пізніше, Порошенко відсторонив його від посади. Раніше в НАБУ пообіцяли проаналізувати інформацію з журналістського розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Як повідомлялося, у жовтні 2017 році друга президента, заступника секретаря РНБО Олега Гладковського вимагали притягнути до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства та незаконне збагачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 27 Лютого 2019 04:51
шоу.. якби тих бл-..й злодійкуватих не криміналом лякали а відстрілювали по тихому - може хоч якийсь порядок був би...
Нема слів Показати IP 27 Лютого 2019 20:42
Цікаві й не смішні тірозслідувачі...-у тих оборудках сумі моцно зв'язані й зав'язані ,і в долі ,і в курсі , то ж -в них все було добре ,стане ще краще ,-з 1 квітня .Бо нічого не поміняється.Бабло рулить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus