USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Дніпрі знешкодили банду, яка викрадала людей

31 Березня 2023 20:32
У результаті спецоперації Служби безпеки України в Дніпрі нейтралізовано кримінальне угруповання, яке тероризувало мешканців регіону.

До складу банди входило 10 осіб, більшість з яких неодноразово притягували до відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, інформують в СБУ.

Зловмисники спеціалізувалися на розбійних нападах та вимаганні грошей з громадян, у тому числі представників малого і середнього бізнесу. У разі відмови платити «данину» погрожували фізичною розправою та знищенням приватного майна.

Для маскування злочинних дій фігуранти постійно змінювали автомобілі, використовували перуки, підроблені автономери та фальшиві посвідчення СБУ.
Читати ще: СБУ знешкодила банду, яка під виглядом правоохоронців грабувала харків’ян

Співробітники Служби безпеки задокументували кілька фактів злочинної діяльності групи.
Учасники банди викрали місцевого підприємця та примусово утримували його в орендованому приміщенні. Там потерпілого били і чинили психологічний тиск. Таким чином зловмисники отримали ключі від його приватної оселі. Грабіжники винесли з квартири чоловіка готівку в іноземній валюті на загальну суму понад мільйон гривень.
Читати ще: СБУ затримала на Київщині банду, яка торгувала зброєю й видавала себе за правоохоронців

У ході багатоетапної спецоперації співробітники СБУ викрили злочинні плани угруповання і затримали п’ятьох його активних учасників під час спроби ще одного викрадення людини.
Ще чотирьох фігурантів затримано під час слідчих дій за місцями їхнього проживання.

Встановлено, що лідером банди є місцевий кримінальник, який очікує покарання у місцевому СІЗО за розбій та грабежі. Саме він дистанційно керував угрупованням та погоджував перелік потенційних жертв зловмисників.
Під час обшуків у фігурантів вилучено незареєстровану зброю та інші докази злочинної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 1 Квітня 2023 08:15
Тих йо&%/их урок, як вагнер- на мясо. Може тоді толк буде з цих убл&*ків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus