USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Херсоні затримали директора рекламного агентства, яке виготовляло агітаційні борди для псевдореферендуму

17 Лютого 2023 15:30
Служба безпеки України викрила ще одного колаборанта в ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Зловмисником виявився директор місцевого рекламного агентства, який добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами під час тимчасового захоплення обласного центру, інформують в СБУ.

Саме він запропонував рашистам PR-послуги щодо інформаційної підтримки кремлівського псевдореферендуму. Для цього особисто опікувався розробкою «стратегії» ворожої інформкампанії за «приєднання» регіону до складу росії.

Також його підприємство розробило і виготовило гуртову партію листівок та постерів на білборди із закликами на підтримку фейкового плебісциту.
Вартість «замовлення» становила більш ніж пів мільйона у гривневому еквіваленті. Гроші зловмисник отримував від рашистів у російських рублях.
Для розміщення агітаційної продукції використали 20 рекламних щитів компанії, встановлених уздовж автомобільних доріг та в місцях масового перебування людей на території українського міста.

Читати ще: Зливав дані РФ: на Волині до 14 років засудили колишнього військового

Після звільнення Херсона колаборант намагався «залягти на дно» і таким чином спробувати уникнути правосуддя. Утім співробітники СБУ викрили його, встановили місцеперебування і затримали.
За даними слідства, директор компанії підтримав російських загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення. Потім він здійснив «перереєстрацію» підприємства в колишній місцевій окупаційній адміністрації та уклав з нею «контракт» щодо надання рекламних послуг.
Під час обшуків в офісі та помешканні фігуранта виявлено документацію і наочну продукцію із доказами незаконних дій.
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Розглядають питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочину проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus