USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У «ДНР» ввели смертну кару, – доповідь ООН

28 Серпня 2020 21:11
Підтримувані Російською Федерацією терористи незаконного угруповання «ДНР» ввели смертну кару в окремих районах Донецької області.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Поки відомо щонайменше про два випадки, коли «суд» невизнаної республіки ухвалив смертний вирок. Такі дані наводяться в доповіді Управління Верховного комісара ООН із прав людини.

Водночас в УВКПЛ зазначили, що на момент публікації документа «вироки» ще не було виконано.

Також в ООН підкреслили, що управління стурбоване фактом введення смертної кари на тимчасово окупованій території Донецької області, оскільки раніше вже заявлялося про схожі випадки на території «Л/ДНР».

«УВКПЛ відомо про два випадки, де «суд» «ДНР» ухвалив смертний вирок, однак станом на дату цієї доповіді ці «вироки» не було виконано. Утім, вони продовжують викликати занепокоєння, адже в перші роки війни збройні групи вже проводили страти«, – йдеться в доповіді.
Колишній ватажок терористів «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) в інтерв’ю українському журналістові Дмитрові Гордону зізнався в причетності до вбивства в квітні 2014 року українців Володимира Рибака, Юрія Дяковського та Юрія Поправки.

Також раніше журналісти встановили особи семи з дев’яти чоловіків, які служили в так званих військових трибуналах у Слов’янську на Донеччині і в 2014 році засуджували українців до страти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 29 Серпня 2020 11:54
Про які суди і правоохоронні органи взагалі УВКПЛ може говорити,якщо це звичайні терористичні банди? Якийсь абсурд ! А взагалі-то дисбаланс саме у нашому КПК, де суди ні за що не відповідають, але зв'язують сторону обвинувачення по руках і ногах, не даючи можливості правоохоронцям виконувати свої обов'язки щодо протидії знахабнілій злочинності. Скільки випадків було,коли судді відпускають затриманих, які знов вчиняють злочини! Коли повертають бандитам вилучені речові докази, унеможливлюючи проведення експертних досліджень! Коли не дозволяють проводити обшук, щоб зафіксувати сліди злочину! І ЖОДЕН !!! суддя не поніс за це покарання, бо воно не передбачене українським законодавством!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus