USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Франції під час протестів «жовтих жилетів» загинула шоста людина

13 Грудня 2018 11:09
З початку протестів «жовтих жилетах» у Франції загинула шоста людина. 23-річного протестувальника в ніч з середи на четвер 13 грудня в Авіньйоні (Воклюз), збила на смерть вантажівка на кільцевій розв'язці Бонпас біля виїзду з автостради. Про це пише TheБабель з посиланням на Le Monde.

Інцидент стався незабаром після півночі. 26-річний водій, за даними прокуратури, був заарештований. В даний час він знаходиться під вартою.

Потерпілому було 23 роки. Це шоста смерть, пов'язана з протестами.

Шість загиблих з середини листопада

17 листопада, у перший день протестів «жовтих жилетах», протестувальниця була вбита в Пон-де-Бовуазен (Савойя) після того, як її збила автомобілістка, запанікував на контрольно-пропускному пункті. Два дні потому 37-річний байкер був збитий пікапом, який маневрував, щоб уникнути загородження «жовтих жилетах», і на наступний день помер від отриманих травм.

В ніч з 1 на 2 грудня, у другі вихідні протестів, автомобіліст помер, коли сідав у вантажівку, що зупинився біля греблі біля Арля (Буш-дю-Рон).

Четверта жертва - 80-річна жінка, яка постраждала від гранати зі сльозогінним газом в Марселі 1 грудня. Вона померла на наступний день у лікарні під час хірургічної операції.

10 грудня в Шасней-сюр-Боннье (Шаранта) була вбита жінка років двадцяти, коли її машина в'їхала у вантажівку.

У зіткненнях в Парижі постраждали 30 осіб. Акції «жовтих жилетах» пройшли і в Брюсселі.

Протести «жовтих жилетах» почалися у Франції в середині листопада у зв'язку з підвищенням цін на паливо, проте пізніше коло вимог протестувальників розширився: вони хочуть підвищення зарплат, зниження податків і відставки президента.

Єлисейський палац прийняв рішення про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ф Показати IP 13 Грудня 2018 14:54
Небесна десятка....
Я Показати IP 14 Грудня 2018 04:34
скучно якось все так.. а де снайпери? де нуландша з печеньками?? де міністри закордонних справ гейропи - вони ж на сцені перед жилетами мають виступати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus