USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Франції розслідують загадку народження безруких дітей

1 Листопада 2018 08:14
У Франції стартувало загальнонаціональне розслідування у зв'язку з почастішанням випадків народження дітей без верхніх кінцівок - рук, долонь або пальців.

Про це повідомляє видання «Newsru» з посиланням на ВВС.

Раніше розслідування проводилося лише в регіонах, де за короткий період з'явилися на світ 12 дітей з описаними вище дефектами. Воно була закрите і відновлено знову на загальнонаціональному рівні після виявлення 11 подібних випадків.

Даний феномен спостерігається, здебільшого, в трьох регіонах: в департаменті Ен, розташованому за течією Рони на сході Франції, а також в Атлантичній Луарі і Бретані на північно-заході.

Перше розслідування проводилося в липні цього року - після того, як стало відомо, що за останні шість років в департаменті Ен семеро дітей народилися зі схожими дефектами. Ще троє немовлят з подібними дефектами з'явилися на світ в Атлантичній Луарі, і четверо - в Бретані. Експерти не виявили будь-яких загальних ознак у сімей, де народилися немовлята-інваліди. Попередня версія мінохоронздоров'я - екологія або раціон матерів.

Ситуація широко висвітлюється у французьких ЗМІ, і багато хто проводить паралелі зі скандалом навколо талідоміду - препарату, який майбутні матері приймали, щоб позбутися від ранкової нудоти. Лише через кілька років після його появи на ринку з'ясувалося, що він призводить до вроджених потворностей у дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus