USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Франції тисячі нещеплених від COVID медиків усунули від роботи

17 Вересня 2021 10:02
У містах Франції близько трьох тисяч медичних працівників усунено від служби через відмову вакцинуватися від коронавірусу.

Такі дані в четвер, 16 вересня, наводить ВВС, пише Корреспондент.net.

Як відомо, в країні набув чинності закон, згідно з яким вакцинація стала обов’язковою для всіх медиків, пожежників і працівників будинків для людей похилого віку.

Згідно з даними видання, глава французького МОЗ Олів’є Веран назвав усунення від роботи тимчасовим заходом. За його словами, багато представників згаданих професій вже погодилися імунізуватися від коронавірусної інфекції.

Водночас, як повідомляється, в деяких містах Франції медики вийшли на акції протесту. Так, в Ніцці на демонстрацію вийшли 450 нещеплених від COVID співробітників однієї лікарні, а в місті Монтелімар на півдні країни через брак лікарів почали скасовувати планові операції.
У Марселі ж поліція силою вивела з будівлі лікарні нещеплених співробітників, у зв’язку з чим біля входу в медустанову почалися бійки.
Крім того, в соцмережі з’явилося відео, як лікарі і медсестри спалюють свої дипломи під час протесту проти вакцинації.
Нагадаємо, 11 вересня жителі Франції вийшли на дев’яту акцію протесту проти «паспортів здоров’я». Чисельність протестувальників по всій країні склала 140 тисяч. Під час мітингів відбулися масові сутички з поліцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван балван Показати IP 17 Вересня 2021 13:05
Хай приїжджають до нас,ми їм лєвих паспортів наробимо й 2 тисячі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus