USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Франції завершився саміт лідерів G7

26 Серпня 2019 20:45
У французькому місті Біарріц завершився саміт лідерів «Великої сімки» (США, Канади, Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії та Японії).

Як заявив на підсумковій прес-конференції президент Франції Еммануель Макрон, напередодні саміту мала місце суттєва напруженість, однак результатом переговорів стало свідчення єдності, повідомляє УНІАН з посиланням на Голос Америки.

Макрон повідомив про підготовку зустрічі президентів США та Ірану Дональда Трампа і Хасана Рухані, щоб знайти рішення щодо ядерної угоди 2015 року. У свою чергу Трамп заявив, що метою є досягнення угоди, згідно з якою Іран не матиме ядерної зброї і балістичних ракет, однак для досягнення такої угоди потрібен більш тривалий час. Торкаючись торгової війни між США і Китаєм, Макрон зазначив, що вона створює напруженість в світі.

Президент Франції заявив, що президент США говорив лідерам «сімки» про своє бажання укласти угоду з Китаєм. Водночас Трамп висловив упевненість в щирому прагненні Пекіна дійти торговельної угоди зі США. Наступного року щорічний саміт «Великої сімки» відбудеться в США. Виступаючи в Біарріці, Трамп сказав, що саміт може пройти на його приватному гольф-курорті в Майамі. За його словами, рішення наразі не ухвалено, проте жодне з інших розглянутих місць проведення саміту не є настільки вдалим, як курорт Trump National Doral, оскільки він має велику площу і дає можливість розмістити делегації з кожної країни в окремій будівлі.

Як повідомлялося, противники саміту лідерів «Великої сімки» влаштували акцію протесту та сутички з поліцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Серпня 2019 21:51
Говорили, балакали- сіли заплакали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus