USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У французьких Альпах семеро туристів загинули через сходження лавини

8 Травня 2021 20:39
У суботу, 8 травня, у французьких Альпах на території комуни Валуар внаслідок сходження лавини загинуло семеро туристів.

Про це розповіли у місцевій префектурі, повідомляє «Обозреватель». Зазначається також, що всього від початку тижня так померли вже 12 осіб.

Так, за словами префекта департаменту Паскаля Боло, загиблі у суботу туристи йшли двома різними групами. У складі першої було двоє людей, другої – троє, усі родом із Гренобля. З обох груп, які накрила лавина, вижила лише одна людина. Наймолодшому із загиблих було 42, найстаршому – 76 років.

Перший смертельний потік лавини стався вранці в містечку в секторі Коль-дю-Галібье, розташованому на висоті 2642 метри. Другий схід лавини відбувся вдень, близько 14:00, у районі Мон-Пуррі на висоті 3779 метрів.

У рятувальній операції брали участь працівники високогірної жандармерії, два гелікоптери та дві собаки. Наразі тривають пошуки у місці сходження ще однієї лавини, яка ймовірно накрила трьох людей.

У п’ятницю влада попереджала про «особливо високий» ризик сходження лавин у ці вихідні, оскільки в останні дні температура знизилася після сильного снігопаду в горах.

«За такої погоди, як сьогодні, хочеться вийти в гори, але це також дуже складно», – сказав мер Валлуара Жан-П’єр Ружо.

Раніше цього тижня в інших альпійських департаментах, Ізер та Верхні Альпи, внаслідок сходження лавин загинули п’ятеро людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus