USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

У ГУР розповіли, який запас ракет «Калібр» має Росія

2 Квітня 2024 23:50
З кінця вересня минулого року Росія майже не запускала по Україні крилаті ракети морського базування «Калібр». За цей час створений значний запас – не менше 260 одиниць.

Про це повідомив РБК-Україна представник ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький.

«Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М-14 «Калібр» і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. Причому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року», – розповів Скібіцький.

Читати ще: Росія змінила схему ударів по інфраструктурі України: в ISW назвали нові цілі

Раніше керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що російський флот накопичував крилаті ракети «Калібр» і, ймовірно, ворог може використати їх для ударів по Україні.

«Калібри накопичувалися весь цей період. Вони абсолютно готові до застосування», – заявив керівник ГУР.

За його словами, у Росії було прийняте рішення використовувати крилаті ракети Х-101 замість «Калібрів», оскільки вони є ефективнішими.

Читати ще: Росії складно створити належний захист від атак українських дронів, – ISW

«Найближчим часом, я думаю, ми знову побачимо «Калібри», тому що кількість Х-101 значно скоротилася», – додав Буданов.

Як заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, російські кораблі затиснуті у південно-східній частині акваторії Чорного моря та не проявляють активності. Однак загальна готовність ракетоносіїв висока, тому небезпека з моря залишається.

Минулого року росіяни активно використовували крилаті ракети «Калібр» морського базування для ударів по енергетиці України. Цього року ворог майже не застосував цей тип ракет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus