USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

В Іваничівській ОТГ відбулося перше сесійне засідання

18 Листопада 2017 10:31
У Іваничівський об’єднаній територіальній громаді провели перше сесійне засідання, на якому затвердили секретаря ради, склади депутатських комісій, заступника голови громади, структуру ради та виконавчий комітет.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, до Іваничівської ОТГ увійшли Іваничівська селищна, Мишівська і Соснинська сільські ради. Громаду очолив кандидат від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Федір Войтюк, також до депутатського складу ради пройшло 12 кандидатів від УКРОПу.

Під час засідання депутати підтримали створення чотирьох постійних комісій за основними напрямкам роботи, а саме: з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики; з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку; з питань містобудування, будівництва, земельних відносин, охорони природи, комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту та з питань освіти, культури, молоді, охорони здоров’я, фізичної культури, спорту та соціального захисту населення. Двоє укропівців Юрій Тимощук та Оксана Павлюк очолили відповідно земельну та освітню комісії, представник Аграрної партії Олег Новосад – бюджетну, самовисуванець Дмитро Мусій – комісію з питань законності.

Секретарем Іваничівської селищної ради обрали депутата від УКРОПу Володимира Сарабуну.

Федір Войтюк зауважив, що перша сесія не буде закрита, аби депутатські комісії опрацювали частину питань, що стосуються регламенту роботи ради та бюджету.

Голова зазначив, що наразі першочерговими завданнями ради є формування дієвого апарату для вирішення низки проблем.

«Сформувавши апарат ради, ми будемо поступово брати під свою відповідальність комунальні установи, які сьогодні перебувають у районній комунальній власності. Відповідно залучатимемо фахівців різних галузей у раду. Ми маємо зробити все, аби зберегти те, що є на сьогодні в громаді – а це освітня, медична та культурна сфери. Також надзавданням для нас є вирішити проблему ремонту дороги, яка з’єднує центральну садибу із крайнім населеним пунктом громади, адже від цього залежить функціонування усіх сфер життя. Цей автошлях не комунальної власності, але ми готові виділяти кошти по співфінансуванню, бо для Іваничівської ОТГ – це дуже болюча проблема», – наголосив Федір Войтюк.

Цю думку також поділяє голова фракції «УКРОП» у Іваничівській селищній раді Наталія Мазурок.

«Я працюю вчителем у Соснинській школі. Буває таке, що через бездоріжжя діти не можуть дістатись до навчального закладу. Тому ми плануємо першочергово зайнятись саме вирішенням цієї проблематики. Депутати налаштовані на співпрацю та плідну роботу. Я переконана, що нам вдасться зробити життя у громаді комфортнішим», – каже пані Наталія.

Привітати новообраних голову та депутатів завітав голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді, радник голови облради Вячеслав Рубльов.

«Ця громада має усі шанси стати успішною, адже очолив її справжній господарник. Завдяки спільній праці депутатського корпусу, голови, депутатів обласної ради та Верховної Ради можна досягнути хороших результатів. Я впевнений, що Федір Васильович виконає всі зобов’язання перед жителями громади. Голова обласної ради Ігор Палиця також готовий допомагати голові та депутатському корпусу розвивати Іваничівську громаду», – зазначив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus