USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Кабміні назвали дату підписання транспортного безвізу між Україною та ЄС

25 Червня 2022 22:04
Транспортний безвіз між Україною та Європейським Союзом буде підписано наприкінці червня.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

«Підписання призначене на 29 червня. Це може бути плюс-мінус декілька днів, але, попередньо, це 29 червня. Вона (угода, – ред.) набере чинності одразу після підписання», – сказав він.

«З 29 червня або, починаючи з початку липня, ніяких дозволів на те, щоб перетинати кордон в сторону країн Європейського Союзу або між країн ЄС у наших автотранспортників не буде», – зазначив Найєм.

Крім того, він додав, що дозволи залишаться лише в тих країнах, які не входять до Європейського Союзу та продовжують дотримуватись режиму дозвільного характеру.

«Але і там ми теж домовляємось, щоб деякі країни нам скасовували (дозволи на перевезення, – ред.). У нас є домовленості з Туреччиною, Азербайджаном, Казахстаном. Я сподіваюсь, що буде і з іншими країнами», – сказав чиновник.

Нагадаємо, 14 травня Єврокомісія погодила фінальний текст спеціальної угоди про лібералізацію перевезень автомобільним транспортом Україна – ЄС. Текст угоди передбачає скасування необхідності отримання дозволів на постійній основі та дозволить уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus