USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Кабулі підірвався смертник: понад 50 загиблих

20 Листопада 2018 21:00
Понад 50 осіб загинули внаслідок потужного вибуху в столиці Афганістану.

Про це поінформував представник Міністерства внутрішніх Афганістану, повідомляє DW.

Вибух пролунав у вівторок, 20 листопада, під час релігійного заходу у будівлі у Кабулі, в якій проводяться весільні церемонії.

За попередніми даними, вибуховий пристрій активував терорист-смертник. На момент вибуху у приміщенні перебувало кілька сотень осіб.

За наявними наразі даними, ще не менше 80 осіб отримали поранення в результаті вибуху.

Поки що жодне з угруповань чи рухів не взяло на себе відповідальність за цей вибух. Минулого тижня нападник-смертник підірвав себе поблизу натовпу людей у центрі Кабула, внаслідок чого загинуло шестеро осіб.

Як повідомлялося, в Афганістані дедалі активніше виступає терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД). Ісламісти зазвичай скоюють напади на мусульман-шиїтів, котрих вони вважають «відступниками». Тож, як правило, мішенню терористів стають релігійні будівлі та заходи шиїтів.

Крім того, нерідко напади скоює й радикальний рух «Талібан», що веде боротьбу з нинішнім урядом Афганістану. Утім, мішенями талібів зазвичай стають урядові об'єкти та організації.

Унаслідок збройного протистояння та частих терактів у Афганістані щороку гинуть тисячі мирних жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus