USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Харкові окупанти обстріляли з «Градів» науковий центр з ядерною установкою

6 Березня 2022 17:32
Російська армія сьогодні, 6 березня, обстріляла з реактивних систем залпового вогню «Град» територію Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут».

Там розташована дослідна ядерна установка, повідомляє управління Служби безпеки України у Харківській області, пише Радіо Свобода.

В активну зону дослідної установки завантажено 37 паливних ядерних елементів.

«Руйнування ядерної установки та сховищ ядерних матеріалів могло призвести до масштабної екологічної катастрофи», − підкреслили в СБУ.

Слідчі Служби безпеки в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури відкрили кримінальне провадження за статтею «Екоцид» (стаття 441 Кримінального кодексу України).

Про те, яких ушоджень зазнала будівля і чи є постраждалі, в СБУ не уточнили.

Раніше російська армія взяла під контроль два атомні об’єкти: Чорнобильську та Запорізьку атомні електростанції.

ЧАЕС російські війська захопили одразу після початку вторгнення, увечері 24 лютого.

Уночі 4 березня російські військові обстріляли майданчик Запорізької АЕС, внаслідок чого виникла пожежа на території атомної станції. Рятувальники пожежу ліквідували. Енергоблоки АЕС зберігають цілісність, змін радіаційного стану наразі не виявлено.

Голова МАГАТЕ Рафаел Ґроссі раніше заявляв, що рівня підняття радіації довкола ЗАЕС не зафіксовано. У МАГАТЕ створили цілодобовий кризовий центр для моніторингу ситуації на АЕС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Експерт Показати IP 7 Березня 2022 01:48
Пускай себе яйца отстрелят, мозгов у них точно нет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus