USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російські військові захопили Чорнобильську АЕС

24 Лютого 2022 19:45
Російські окупанти захопили Чорнобильську атомну електростанцію.

Про це повідомила радниця командувача Сухопутних військ Збройних сил України Альона Шевцова у Facebook.

«Росіяни захопили Чорнобильську станцію. Персонал станції перебуває у заручниках. Це загрожує безпеці не тільки України, а й Європи», – заявила Шевцова.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк підтвердив повідомлення про ЧАЕС.

«Після жорстокого бою наш контроль за чорнобильським майданчиком втрачено. Стан об’єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховища ядерних відходів невідомий. Після абсолютно безглуздої атаки росіян на цьому напрямку неможливо говорити про те, що ЧАЕС у безпеці. Це одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні. Знаючи росіян, напевно, вони вже готують провокації на ЧАЕС. Або скористаються пошкодженнями, отриманими під час атаки, щоб звинуватити в цьому Україну, або самі пошкодять ці безумовно найнебезпечніші об’єкти», – повідомив Подоляк.

Також інформацію про захоплення підтвердив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus