USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Харкові під час затримання застрелили колишнього атовця, який займався вимаганням

13 Вересня 2018 21:01
У Харкові на одній зі станцій метро сталася стрілянина. Уже відомо про одного загиблого.

Як вдалося з'ясувати ТСН, йдеться про спецоперацію силовиків. Під час затримання підозрюваних зчинилася стрілянина у людному місці.

Стрілянина сталася біля гуртожитку близько 15:00 просто під вікнами у людей. Слідчі вже звідси поїхали. На місці працювали експерти-криміналісти, представники військової прокуратури.

Перелякані мешканці будинку з журналістами не спілкуються. Не на камеру кажуть, що почули кілька пострілів, а потім вже побачили людей у формі і тіло чоловіка на землі. Пораненого намагалися врятувати медики, але довезти до лікарні не встигли - він помер.

За даними ТСН, це була спецоперація СБУ. Затримували чоловіків, які вимагали гроші у підприємців. Як повідомило джерело, затримання відбувалося просто під час передачі коштів у розмірі 50 тисяч доларів. Відбувалося все біля супермаркета, який розташований неподалік.

"Що бачили? Поліція, СБУ. Затримали двох осіб - один у наручниках, інший - без. Дуже довго щось з'ясовували", - каже очевидиця.

Один із затриманих спротиву не чинив. Інший кинувся навтьоки. Його почали переслідувати бійці спецпідрозділу "Альфа". Коли втікача наздогнали біля гуртожитку, той витягнув бойову гранату і погрожував її підірвати. Тоді бійці були змушені застосувати зброю.

За даними ТСН, загиблий - колишній військовослужбовець, учасник АТО. З армії звільнився взимку цього року. Як повідомили джерела, після цього почав займатися здирництвом.

Згодом Служба безпеки України підтвердила інформацію про загибель одного з підозрюваних під час проведення спецоперації із викриття організованого угруповання, яке тероризувало бізнесменів у Харкові.
Як заявили у спецслужбі, під час затримання двох організаторів угруповання один із зловмисників пригрозив застосувати бойову гранату.

"Проти нападника була із дотриманням вимог законодавства застосована табельна вогнепальна зброя. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

У СБУ також підтвердили, що загиблий виявився колишнім учасником АТО.

За даними слідства, злочинне угруповання, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів АТО, займалося вимаганням грошей у забудовників. Встановлено, що злочинці здійснювали фізичний тиск, знищували та пошкоджували майно, блокували монтажні роботи під час будівництва об’єктів комерційної нерухомості. За припинення своїх дій вони від імені громадської ветеранської організації вимагали гроші нібито на благодійність.

Оперативники задокументували, що з одного із забудовників зловмисники вимагали 30 тисяч доларів. Стрілянина сталася під час передачі останньої частини у розмірі 20 тисяч доларів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 189 Кримінального кодексу України. Військова прокуратура проводить перевірку правомірності застосування співробітником СБУ вогнепальної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus