USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

У Княгининівській ОТГ хочуть виграти грант на сирники

20 Вересня 2017 15:42
У Княгининівській громаді відгуляли Фестиваль сирника. Таке свято організували вперше в Україні. Сирників у Сирниках вистачило всім, інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Село з найсмачнішою назвою на Волині пригощало усіх солодким. Їли, пили, як то кажуть, аж по бороді текло, а от секретних інгрідієнтів господині Княгининіської ОТГ так і не видали. Втім, варто лише спробувати, аби зрозуміти – сирники з корицею, родзинками і любов’ю.

Для місцевих жителів та гостей заходу організували концерт, ярмарок, цікаві конкурси та дитячу зону. Попри дощ місцеві співали та веселилися, на сцені – колективи із усіх навколишніх сіл. Обирали найсмачніші сирники самі ж покупці. Хто більше виторгував – той і переміг.

Перед глядачами виступили хореографічний колектив «Первоцвіт», Тетянка Глушко, гурт «Руса коса», Світланка Остапюк, дует «Вишиванка», фольклорний ансамбль «Журавка», Наталка Гас, дует у складі Оленок, місцевий гурт «Барви» та інші.

Також під час свята провели конкурс на швидкість поїдання сирників. Переміг у змаганні наймолодший учасник Давид Мицюк.

Голова Княгининівської об’єднаної територіальної громади, представниця УКРОПу Олена Твердохліб, зауважує, що в планах проводити таке свято щороку, аби популяризувати село Сирники та громаду загалом.

«У цьому році громада самостійно все організувала. З наступного року цей фестиваль сподіваємося буде проводитись за фінансування з Європейського Союзу. Якщо ми отримаємо грант у рамках транскордонної програми «Польща-Білорусь-Україна», зможемо реалізовувати таку чудову ідею не лише за кошти мешканців та депутатів», – розповіла Олена Твердохліб.

Наприкінці свята голова ОТГ та депутат Княгининівської сільської ради Андрій Котищук визначили переможницю у конкурсі «Хто приготував найсмачніші сирники».

Нею стала місцева господиня Лариса Білоус, яка частувала гостей фестивалю солодкими сирниками-кульками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus