USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У селі під Луцьком встановили рекорд України: стільки сирників ще ніхто не смажив

20 Листопада 2017 16:18
Рекорд України із випікання сирників зафіксували в селі Сирники Луцького району. Готували їх цілою об’єднаною громадою з вчорашнього вечора і до ранку, допомогли й луцькі ресторатори. Як результат, сирників нарахували 3917 штук.

Новий рекорд України зафіксували сьогодні, 20 листопада, на рекреаційному пункті села Сирники.

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб розповідає, що встановити рекорд України вирішили односельчани вчора на зборах селян.

«Жителі об’єднаної громади вирішили виготовити найбільшу кількість сирників. Ми дали такий клич по селах і більшість господинь долучилася до ідеї -

пекли й смажили їх цілий вечір. Хто смажив і цілу ніч, а хтось й сьогодні на світанку їх готував. Я бачу, що односельчани радо відгукнулися на ініціативу. Ми створили групу в месенджері, до неї приєдналися 240 чоловік. Втім, ми зіткнулися з такою проблемою, що сиру в достатній кількості ніде було взяти, адже люди не так багато корів тримають. У Луцьку, мабуть, весь сир у супермаркетах розкупили. Сама я не пекла сирники, бо не маю до цього таланту, але моя мама з 5 ранку й до 11 години їх готувала й більше півсотні напекла», - розповіла Олена Твердохліб.
Та додала, що такі заходи гуртують громаду, роблять людей дружніми.

Серед усіх найбільше насмажила сирників жителька села Сирники Олена Омельченко зі своїм сином.

«Рецепт простий: яйця, сир, ванілін, цукор і трошки манки. Для того, аби встановити рекорд, я із сином насмажила 262 сирники. Над ними ми працювали години чотири, сир дали сусіди, бо в мене корови немає. Було не важко, адже я в захваті від того, що в нас у селі таке дійство проводять. І взагалі, я горджуся своїм село, люблю його й у Луцьку чи іншому місті ніколи б не жила», - наголошує пані Олена.
Аби сирників було ще більше, то готували їх на вогні вже перед самим підрахунком кількості.
Долучився до встановлення рекорду й луцький ресторатор Андрій Котищук, який з Луцька привіз чималенький ящик із сирниками.
Офіційний представник Книги рекордів України в західному регіоні, заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький зауважив, що українці полюбляють встановлювати рекорди із сирниками.

«Щодо сирників, то це не перший рекорд в Україні. Для прикладу, встановлено рекорд щодо виготовлення найважчого сирника – 200 кілограмів. Щодо рекорду по кількості сирників, то на одному з підприємств їх насмажили близько 2 тисяч штук, однак офіційно це не підраховувалося і як рекорд не фіксувалося. Надіюся, що рекорд тут буде, адже бачу велику активність місцевих мешканців. Щодо останніх рекордів на Волині, то в Луцьку на фестивалі вишитих рушників найбільша кількість людей зробила найбільший спільний рушник єднання довжиною майже 2 тисячі метрів», - розповів Віталій Іваницький.
А сьогодні рекорд таки вдалося встановити – сирників нарахували 3917 штук.

Це дійство селяни перетворили на ціле свято, під час якого співали народні пісні, водили хороводи.
Зауважимо, що всі ці наїдки мешканці вирішили віддати у будинки дитини, госпіталь для учасників АТО, в будинки для людей старшого віку та для багатодітних сім’ей на території ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 21 Листопада 2017 13:10
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus