USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Колках відсвяткували 824-річчя заснування селища

20 Липня 2021 23:01
Селищу Колки – 824 роки. Населений пункт має славну історію, давні традиції та понад вісім століть виховує амбітних особистостей. Колки були осередком повстанського руху УПА й посіли особливе місце у визвольних змаганнях за українську державність, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

У Колках мешкають понад чотири тисячі людей. Селище – центр Колківської громади, яка нині входить до Луцького району. Населений пункт колись називався Романовим. Однак свого часу його спалили – на місці залишилися тільки обгорілі кілки. З того часу відбудоване містечко почали називати Колками.

На вихідних місцеві святкували 824 роки з моменту заснування рідного селища. Організували частування, виступи музичних колективів, розваги для дітей, виставки робіт майстрів народної творчості. А найбільш активні колківчани, багатодітні сім’ї та довгожителі отримали подяки і нагороди.

Серед нагороджених – сімейний лікар і лікар загальної практики Колківської амбулаторії Ірина Міневич.

«Отримати таку грамоту за свою працю – дуже важливо для нашого професійного розвитку, – каже вона. – Я дуже люблю свою професію. Буває по-різному. Намагаєшся бути і розрадником, і порадником, і лікарем, і психологом. До кожного треба мати підхід. Я ставлюся до кожної людини так, як хотіла б, щоб лікар ставився, наприклад, і до мене».

Народний депутат України Ірина Констанкевич вірить, що з такими активними і професійними мешканцями селище Колки і Колківська громада загалом розвиватимуться з кожним роком все потужніше.

«Сьогодні я ставила в приклад традиції, які плекають у місцевій школі та в професійному училищі. Вони унікальні в усій Україні. І ці освітянські традиції сформувалися саме тут… Якщо мислити масштабами децентралізації, то громада має майбутнє тоді, коли правильно визначає пріоритети – пріоритети в освіті, у формуванні людського капіталу, в залученні інвестицій», – зазначає Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рауль Показати IP 21 Липня 2021 10:31
прекрасное сообщение
Це Показати IP 21 Липня 2021 17:12
Мабуть перший рік як колківські міщани стали луцькими. Ну і трактор до свята пан Полінкевич можна було б і по фарбувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus