USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Голобах відзначили День селища. ФОТО

8 Травня 2016 08:00
День селища мешканці Голоб відзначили флеш-мобом, ярмарком, майстер-класами, конкурсами, піснями й танцями.

6 травня, у День Святого Георгія Побідоносця, голобчани відзначають свято власного селища. Традиційно святкування розпочалося богослужінням у Свято-Георгіївській церкві, яке очолив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський, владика Володимир. Храм приймав гостей з різних куточків Ковельщини, Волині, Києва.

О 12.00 годині мешканці зібралися у центрі селища для флеш-мобу «Оберіг рушниковий». Дорослі й діти принесли рушники і з них утворили єдине полотно у формі хреста, розмістившись на перетині вулиць. Учасників акції привітали танцем учні НВК «ЗОШ I-III ступенів – гімназія» селища міського типу Голоби імені С. Є. Ткача.


Цього року на свято до голобчан прибули мешканці сіл Майдан, Поповичі, Старий та Новий Мосир та інших, які не так давно ввійшли до складу Голобської об’єднаної територіальної громади.

На присутніх чекала смачна несподіванка – двометровий торт, випечений завдяки співпраці селищної ради та місцевої жительки Ольги Наумчик.

На центральній площі Голоб упродовж усього дня було вельми людно. Частували тут кулішем, розважали діток конкурсами та забавами, а найбільшою радістю для малечі стали встановлені батут і надувна гірка. Функціонував і святковий ярмарок виробів майстринь декоративно-прикладного та кулінарного мистецтва. Милувала око виставка картин місцевої художниці Антоніни Байди.

Новинкою Дня селища-2016 стало облаштування ретро-зони. Захопленню присутніх не було меж, адже потрапляли вони у часи, хоч і не зовсім далекої, та все ж минувшини. Першою впадала у вічі сконструйована кімната з інтер’єром, зі слів оглядачів, 1950-1970-х років. В імпровізованій шафі з притаманним для того періоду вбранням кожен охочий міг приміряти уподобаний одяг та отримати професійний знімок від фотографа Тетяни Воробей. Поруч – музичний супровід від троїстих музик, дегустація трав’яних чаїв, майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок, перукарня, виставка вишиваного одягу, гра у лото, шахи.


О 16.00 годині у Будинку культури розпочались урочистості. З вітальним словом звернулися Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак, голова Ковельської райради Андрій Броїло. Пам’ятними подарунками та гучним рукоплесканням зали вшанували учасників АТО – мешканців Голоб, які, на щастя, уже повернулися до своїх домівок.

Святковий концерт голобчанам презентували студенти Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського. Запальні танці, патріотичні пісні у поєднанні з неперевершеним звучанням духового оркестру зробили свою справу – це дійство мешканці запам’ятають надовго.

Цікавим етапом заходів став розіграш лотереї, який відбувся за сприяння місцевих меценатів та благодійного фонду «Патріоти Волині». Серед лотів - сертифікати на отримання зернових культур, борошна, знаряддя праці, праски, фени, м’які іграшки, мікрохвильова піч, велосипед.

Увечері на голобчан та гостей чекали караоке та ретро-дискотека.

Альона Гарбарук

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 8 Травня 2016 16:51
Гарно, молодці!
АТОшнік Показати IP 9 Травня 2016 23:28
Ну що я можу Вам сказати шановні читачі, все було гарно сказано але за кадром. У мене є кілька запитань до пана Гарбарука: 1.Чому він закликає людей ходити в церкву Московського патріархату?Взагалі немає права й такого говорити! 2.Чому не може навести порядку на ринку, своім торгувати забороняє, з чужих 100 грн. 3.Все розказує який він спортсмен, а змагання для дітей неможе провести, чи ніби в його грошей нема, чи можливо потрібео скинуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus