USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Копачівці молодь може весело проводити час у новому молодіжному центрі

15 Серпня 2020 11:31
Активні юнаки та дівчата Копачівської ОТГ віднедавна мають змогу проводити вільний час у просторому приміщенні місцевого молодіжного центру. Ініціативних мешканців Копачівки та навколишніх сіл вдалося згуртувати вчителю історії місцевої школи Сергію Янішевському. Назву молодіжного центру активісти придумали самі – «Дід Юхим», про якого співає гурт «Тартак».

Оригінальний задум створити у Копачівці молодіжний центр належить молодому педагогу Сергію Янішевському. Громадський активіст не раз відвідував тренінги та форуми у Луцьку та Києві. Поспілкувавшись із учасниками таких зустрічей, у Сергія виникло бажання організувати у своєму селі молодіжний центр. Перші масові заходи молодь проводила, не маючи власного приміщення.

«Згодом ми створили громадську організацію та вирішили спробувати виграти грант. Написали для розгляду проект «Дід Юхим». Чесно кажучи, мало вірили в перемогу, адже не мали грантової історії. Але нам пощастило! Співфінансування передбачила сільська рада», - розповідає Сергій Янішевський.

Активіст звернувся до очільника Копачівської ОТГ Олександра Совтиса із проханням виділити приміщення для молодіжного центру. Сільський голова відразу запропонував простору кімнату на другому поверсі приміщення Будинку культури.
«За сприяння народного депутата Вячеслава Рубльова ми поміняли у цьому крилі старі вікна на сучасні енергозберігаючі. Обласна рада виділила кошти на капітальний ремонт даху. Щоб навести порядок у приміщенні молодіжного центру, на толоку зібралися хлопці і дівчата, їхні батьки, представники влади та Вячеслав Рубльов. У результаті занедбане приміщення ожило і наповнилося людьми», - пригадує Олександр Совтис.

Молодь сміливо експериментувала з кольорами, стилями та оформленням інтер‘єру. Результат вийшов на славу. Лавки зробили з дерев‘яни піддонів, полички – зі старих шухляд. З ретромеблями підсобили односельчани. Сучасну оргтехніку та меблі придбали за грантові кошти.

А народний депутат подарував на новосілля два УФО-обігрівачі, оскільки приміщення не опалюється.

«Ще під час толоки я був приємно здивований, наскільки у Копачівці згуртована молодь. Вони власними силами відремонтували приміщення, яке, на жаль, не має централізованого опалення. Думаю, електрообігрівачі будуть в нагоді в холодну пору року, адже молодь тут збирається регулярно. Ми домовилися з Сергієм Янішевським, що ми і надалі будемо співпрацювати і втілювати цікаві проекти. Чекаємо від них ідей», - наголосив Вячеслав Рубльов.
Як розповів Сергій Янішевський, молодіжний центр працює у трьох напрямках: культурно-дозвільному, освітньо-комунікативному та ресурсному. Головна мета діяльності - залучити якомога більше молоді до змістовного дозвілля, інтерактивної освіти і якісного проведення вільного часу.

«Ми відволікаємо хлопців і дівчат від гаджетів, даємо простір для втілення своїх ідей. Граємо в настільні ігри, влаштовуємо кіноперегляди, організовуємо психологічні тренінги та зустрічі з підприємцями. Юнакам і дівчатам дуже подобаються історичні велопоїздки. Ми плануємо надалі розвиватися, залучати більше молоді з інших сіл громади. Дуже важливо, що маємо величезну підтримку і повне розуміння місцевої влади та народного депутата Вячеслава Рубльова», - наголошує Сергій Янішевський.

За словами керівника молодіжного центру, щовечора у відремонтованому приміщенні збираються 10-15 людей. На акустичні вечори та кіноперегляди приходять до 30 осіб. А вайбер-спільнота «Дід Юхим» налічує 79 учасників.

«Мені дуже сподобалася ідея велотурів. Завдяки таким проектам у громадах розвивається внутрішній туризм. Ми спільно вирішили, що підготуємо буклет про Копачівську ОТГ, її історію і будемо популяризувати дану громаду. Приємно, що у селі є молодь, завдяки якій воно має перспективу. Від молоді ми чекаємо креативних ідей, які будемо разом поступово втілювати» - підсумував Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus