USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Ковелі представили скульптуру за пів мільйона

4 Червня 2019 16:47
Біля парадного входу Ковельського медичного об’єднання представили абстрактну скульптуру за понад 500 тисяч гривень, яку автор назвав «Розвитком», пише Район.Ковель.

Як стверджував головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, скульптуру медичному закладу начебто подарував один із пацієнтів, висловлюючи таким чином подяку за врятоване життя. Під час її офіційного представлення виявилося, що цей подарунок лікарні зробив місцевий підприємець Олександр Шитіков.

«Наш меценат вирішив зробити саме такий подарунок: якийсь унікальний витвір мистецтва європейського рівня, щоб залишився на пам’ять місту на довгі-довгі роки», – зауважив Олег Самчук.

Автором ідеї є викладач Львівської національної академії мистецтв Володимир Гончарук, який родом з Ковеля (закінчив ПТУ № 5).

«Хотів створити щось неординарне. Композиція має назву «Розвиток». В її основі – зображення форми куба. Лінії, котрі тут перетинаються – це лінії напрямку життя кожної людини, які творять силует її ДНК. Це – досить проєвропейська скульптура, яка несе культуру, розвиток», – розповів він.
Відгуки ковельчан про абстрактну скульптуру різняться, переважна більшість з них у соціальних мережах оцінюють її негативно. Люди пишуть, що біля лікувального закладу повинно бути щось позитивне, а чорний «шедевр символізує вивернуті кишені платників податків», який вночі має демонічний вигляд.

Розміщення малих архітектурних форм, до яких належить скульптура, здійснюється, відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», за рішенням власника об’єкта благоустрою з дотриманням вимог законодавства, державних стандартів, норм і правил. Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання є комунальним підприємством Ковельської міської ради, яка такого дозволу не давала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
шолом Показати IP 4 Червня 2019 16:53
це вивернуті кишені тих хворих які потрапляють в медзаклад,а в кого нема нічого в тих кишенях то при сконі хворі бачать такий шедевр
valdis peish Показати IP 4 Червня 2019 17:01
а чого зразу лімон гривень не заявив - хай специ по ковальській справі оцінять цей шедевр
Як символічно Показати IP 4 Червня 2019 17:25
скульптура нагадує зігнуті долари
лучанка Показати IP 4 Червня 2019 17:26
Нашим людям не догодиш. Який подарунок людина вважала за потрібне ,такий і зробила. Його право.Цікаво, скільки допомоги будь-кому і будь-коли зробили наші активні коментатори, яким все не подобається? Відкривайте благодійні фонди, допомагайте хворим, купуйте обладнання чи просто робіть благодійні внески і адресну допомогу -хто вам не дає. Ні ,треба когось повчити і все обгадити. Менталітет, однако.
Навуходоносор Показати IP 4 Червня 2019 17:29
Надо провести слушания, потом вынести решение, причем в слушаниях и при выносе решений примут участие люди, большинство из которых из всех видов изобразительного искусства видели только головы вождей да девушек с отбитыми руками. Через такой вот абсурд надо было пройти автору творения, чтобы вписаться в наши законы. А вывернутые карманы при богатом воображении гораздо быстрее можно увидеть при созерцании, например, фигур угрюмых деятелей эпохи, которая закончилась лет триста назад, имеющих часто придуманную историю. Мне кажется, что это талантливо выполненная инсталяция из металла, она гармонично смотрится в общественном пространстве. Совет авторам: не обращать внимания на визг недоброжелателей, вырастет новое поколение горожан и оно совершенно по-другому будет смотреть на это творение рук человеческих.
ор Показати IP 4 Червня 2019 18:39
а якомусь хлопчику на лікуванняраку збирають гроші всім людом
Дилема Показати IP 4 Червня 2019 21:27
Що ліпше:- скульптура за 500 тис.грн. чи чиєсь врятоване за ці гроші життя?
Коза до Дилема Показати IP 5 Червня 2019 14:42
Ліпше рахувати свої гроші.
Омелян Показати IP 4 Червня 2019 22:39
Це ж гіперлуп!
Я Показати IP 5 Червня 2019 07:23
А у медичної сестрички цього ж закладу заробітна плата мінімальна... Де справедливість? :(
Нет Показати IP 5 Червня 2019 08:09
Лучше дав би дітям на лікування які потребують
111 Показати IP 5 Червня 2019 09:03
Гениальное фото. Это же звезда Давида.
Роман Показати IP 19 Вересня 2019 09:06
банда, а де поділась нормальна скульптура його батько навіть її не чіпав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus