USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Ковелі в укриттях навчальних закладів встановили автоматизовані системи відкриття дверей

17 Серпня 2023 13:33
Так як у школах Ковеля, які мають власні укриття у підвальних приміщеннях, не передбачено посади чергового, який би відчиняв бомбосховища в нічну пору та у вихідні, вирішили встановити у таких закладах автоматизовані системи відкриття дверей.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Їх влаштували у ліцеях № 7, 10, 11, 12, 13 та № 3 імені Лесі Українки. Таке обладнання буде й в ліцеї імені Олени Пчілки після закінчення робіт з розширення укриття в школі. На це з міського бюджету виділили близько 94 тисячі гривень.

Замки такого пристрою інтегровано в загальну систему оповіщення про повітряні тривоги. За кілька секунд після початку сирен замок відчиняється автоматично та залишається відкритим до відбою.

Після відбою двері автоматично зачиняються. У разі, якщо люди залишились у цей момент в укритті, вони можуть відчинити двері зсередини, натиснувши відповідну кнопку.
Нагадаємо, у Луцьку під час повітряної тривоги, а відтак і ракетної атаки на світанку 15 серпня було зачинене укриття на проспекті Соборності, 26, що належить церкві «Голгофа». Пізніше пастор церкви повідомив, що укриття того ранку відкрили, але із запізненням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus