USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Ковелі відкрили інклюзивно-ресурсний центр

5 Вересня 2018 15:28
У Ковелі в другому корпусі ЗОШ №8 відкрили інклюзивно-ресурсний центр. На його оснащення з державного бюджету виділили понад 180 тисяч гривень.

На базі закладу надаватимуть корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги дітям з особливими освітніми потребами від двох до вісімнадцяти років, повідомили у Ковельській міській раді.

Як повідомила директор центру Галина Пекарчук, сьогодні тут уже готові допомагати, тим хто має дефекти мови, тому що у них працює два висококваліфікованих спеціалісти - логопеди.

Найкраще з цією проблемою можна справитись у дошкільному віці, тому батькам радять не зволікати. Вони можуть у будь-який день привести свою малечу на консультацію або ж на корекційні заняття.

У подальшому до роботи у закладі планують залучити вчителя-дефектолога, практичного психолога та реабілітолога.

У Ковелі проживає понад 230 дітей з обмеженими фізичними можливостями. Вони відвідують садки, школи, займаються вдома.

Серед основних завдань фахівців центру - розробка рекомендацій щодо програми навчання для кожної такої дитини індивідуально.

Новостворений КІРС співпрацюватиме з іншими установами та громадськими організаціями, які діють в нашому місті та опікуються дітьми з особливими потребами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus