USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У ковельській лікарні запрацює електронна реєстрація пацієнтів

21 Серпня 2018 16:13
Нові комп’ютери, сканери, принтери та копіювальні машини передали медичному закладу 21 серпня. Тож невдовзі волинські медики матимуть змогу повністю відмовитися від паперових карток - їх замінять електронними.

Такий прогрес став можливим завдяки Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Консультант з управління Субпроектом Марія Адамчук зазначила, що надходження техніки стане кроком уперед для Ковельської центральної районної лікарні.

Для ведення реєстру і потреб первинної ланки надання медичної допомоги області закупили комп’ютерне обладнання вартістю майже 294 тисячі доларів. Тоді між медзакладами усіх рівнів надання допомоги розподілили 304 комплекти вартістю 842 долари кожен. Окрім того, придбали серверне обладнання для зберігання та обробки даних.


Система постійно вдосконалюється, аби пацієнтам було зручніше отримувати послуги. Наприклад, записатися на прийом до лікаря можна буде через мережу Інтернет. Також триває робота над перетворенням реєстру сердечників у єдиний реєстр пацієнтів Волинської області незалежно від захворювання.Від хакерських атак та викрадення даних електронні медичні картки оберігає спеціально створена система захисту інформації.

Усе це потребувало додаткової комп’ютерної техніки. Завдяки роботі Субпроекту на Волині тепер кожен лікар первинки має власне автоматизоване робоче місце.

Медична інформаційна система «Реєстр індивідуального серцево-судинного ризику дорослого населення Волинської області» функціонує з вересня 2017 року. На сьогодні у системі зареєстровані майже 500 тисяч пацієнтів-волинян, а це майже половина населення краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus