USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Китаї досі функціонують майже 400 таборів «перевиховання» для нацменшин

24 Вересня 2020 10:14
Влада Китаю побудувала близько 400 таборів для так званого «перевиховання» меншин, зокрема уйгурів, боротьбою з якими вони займаються останні роки.

Про це пише Українська правда з посиланням на The Guardian.

Особливо активно табори будувались останні два роки. Як дослідили в австралійському аналітичному центрі ASPI, це суперечить твердженням офіційного Пекіну про згортання системи «перевиховання».

Розташовані табори на крайньому заході країни. Для утримання уйгурів та представників інших мусульманських менших там наразі діють 14 таборів. Деякі з них досі будуються.
Вказану інформацію підтверджують супутникові знімки, які отримав аналітичний центр.
З 2017 року ASPI виявив 380 центрів утримання під вартою, які працюють у всьому регіоні: від таборів утримання до тюрем.

Попередні розслідування називали значно меншу кількість таких закладів. Аналітики припускають, що змогли знайти та ідентифікувати більшість закладів утримання під вартою. Під час дослідження центр спирався на свідчення осіб, яким вдалось покинути табори. Зазначається, що досить часто такі заклади розташовані біля промислових об’єктів, що може свідчити про використання примусової праці.

Нагадаємо, уйгури – корінний народ Східного Туркестану, що нині проживає на території Китаю, зокрема біля міста Синьцзян. За різними даними, в Китаї наразі близько 10 мільйонів уйгурів.

Досить довгий час етнічна група дискримінується з боку офіційної влади з метою їх асиміляції. Серед «популярних» заходів для цього використовуються так звані табори «перевиховання». Там до уйгурів застосовують як фізичне, так і моральне насилля: змушують працювати на фабриках, гвалтують, б’ють, вчать північнокитайський діалект та змушують прославляти партію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІРУС Показати IP 24 Вересня 2020 10:20
ЯКЩО ПРИДИВИТИСЯ ТО УКРАЇНА ЦЕ ТАКОЖ ВЕЛИКИЙ ТАБІР ДЛЯ ПЕРЕВИХОВАННЯ.
Анонім до ВІРУС Показати IP 25 Вересня 2020 12:23
Покажи хоч одного перевихованого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus