USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Китаї знайшли гніздо динозавра зі скам’янілими яйцями

22 Травня 2023 00:57
У провінції Фуцзянь на південному сході Китаю знайшли гніздо зі скам'янілими яйцями динозавра та кількома фрагментами шкаралупи.

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

Як зазначається, яйця належали овірапторозавру, що мешкав у пізньому крейдовому періоді (закінчився 66 млн років тому).

Яйця, виявлені у районі міста Лун'янь, імовірно, перебували на стадії вилуплення. За словами молодшого наукового співробітника Інституту палеонтології хребетних та палеоантропології при Академії наук Китаю Ван Цяна, шкаралупа деяких яєць тріснула – у гнізді виявлено її розкидані фрагменти.

Збереглося щонайменше шість скам'янілих яєць динозаврів. За словами науковців, ця знахідка дає цінні матеріали для вивчення палеокліматології, палеогеографії, палеоекології на території нинішньої провінції Фуцзянь і навіть усього Південного Китаю.

Читати ще: Знахідка на мільярд: археологи вперше знайшли морду динозавра, покриту шкірою

Як нагадує Сіньхуа, близько трьох років тому в регіоні було виявлено кілька скам'янілих слідів динозаврів, що добре збереглися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Травня 2023 06:33
Хлопці, не їжте там нічого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus