USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві встановлять камери, що розпізнаватимуть обличчя та вимірюватимуть температуру

4 Квітня 2020 16:33
Київ закупив 400 відеокамер, які вимірюватимуть температуру тіла та розпізнаватимуть обличчя.

Про це повідомляє Слідство.Інфо із посиланням на дані порталу публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю на майже 65 мільйонів гривень провели в межах боротьби з поширенням коронавірусу, отримані дані передаватимуть, зокрема, до Національної поліції.

Загалом, столиця має отримати 400 відеокамер марки Hikvision так званого «термального скринінгу». Вартість одного такого пристрою – 125 тисяч гривень без ПДВ. Загалом сума договору – понад 54 мільйони гривень без ПДВ (майже 65 мільйонів – з ПДВ). Усі камери повинні встановити впродовж 17-25 квітня.

Замовило пристрої комунальне підприємство «Інформатика», яке адмініструє всі мережі камер в столиці. Ця фірма підпорядковується департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської держадміністрації (КМДА).

Як повідомив керівник департаменту Юрій Назаров, дані з камер будуть надходити до представників Національної поліції, Муніципальної варти, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також вони збиратимуть статистичну інформацію для департаменту охорони здоров‘я КМДА.

«Це дозволить оперативно визначати людей з підвищеною температурою тіла у супермаркетах, аптеках та інших місцях масового скупчення людей. Крім того, функціонал камер включає детекцію облич. Це дасть можливість правоохоронцям фіксувати порушення режиму самоізоляції громадянами, які зобов’язані його дотримуватися», – зазначив Назаров.

Постачати відеокамери буде компанія «Інтевро». Договір з нею уклали без конкурсу.

Як виявило «Слідство.Інфо», ця фірма вперше отримує таке велике замовлення на публічних закупівлях. За попередні три роки з нею уклали низку незначних договорів на загальну суму трохи більше одного мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 4 Квітня 2020 16:54
Ото рубануть "капусти ".
777 Показати IP 4 Квітня 2020 18:37
да это просто супер,победа полная над вирусом.
Анонім Показати IP 4 Квітня 2020 20:02
Цікаво, як камера розпізнає обличчя, якщо більшість ходить в масках?
Отакої Показати IP 5 Квітня 2020 13:34
Гроші на вітер.При чому тут температура???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus