USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку люди стрибають з висоти 16-поверхівки за Майдан. РЕПОРТАЖ

8 Лютого 2014 16:28
Стрибки "Роупджампінг" розпочалися в Луцьку на підтримку Євромайдану. Упродовж двох днів приблизно сотня людей "ловитиме" гострі відчуття в альпіністському спорядженні, стрибаючи з 52-х метрової труби.

Екстримальні розваги розпочалися сьогодні, 8-го лютого й триватимуть два дні. Організатори – громадська організація «Земля стрибків».

«Ми не в політиці, а цей захід організували на підтримку таких же українців, як і ми з вами. Там, на майдані в Києві, вони мерзнуть, хворіють, ми не можемо стояти осторонь, коли ближні потребують допомоги. Усі, хто приходить стрибати, приносять, що можуть з одягу, їжі чи медикаментів»,- каже організатор Вікторія Семенюк.

У пакетах люди принесли устілки для взуття, ковдри, теплий одяг, чай, крупи, макаронні вироби, ліки. Дехто, каже, прийшов принести допомогу й подивитися на екстремалів, але вилізти на трубу не наважувався.
Інструктори екстрим-клубу «Земля стрибків» кажуть, що це безпечно, адже використовують професійне альпіністське спорядження. Усю систему дублюють, щоб, у випадку пошкодження обладнання, була страховка. Перед стрибком організатори уважно перевіряють, чи все надійно закріплено, записують вагу стрибуна, щоб розраховувати зношення обладнання.

До слова, мотузки, які тримають людей, розраховані на вагу до 2-х тонн.


Серед екстремалів - чимало тих, хто прийшов за гострими відчуттями вперше. Кажуть, що дізналися про цю екстремальну подію через соцмережу. Від страху, мовляв, у багатьох трусяться колінка й «віднімає» мову.


Тут - люди з Луцька, Ківерців, Рожища, Рівного, Чернівців, Львова, Києва.

Зі столиці Олександр приїхав зі своїми друзями, щоб «скуштувати» гострих відчуттів й проявити свою позицію консолідації з волинянами.


Під час стрибків на місці були медики й охоронці. Забезпечував порядок й слідкував за тим, щоб не було провокацій, учасник київського угрупування «народна самооборона» Олександр.
Він же усі зібрані речі доставить на Євромайдан.

Стрибали з вишки ось так:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Александр Показати IP 8 Лютого 2014 18:25
Ну здорово! Достойно майдана! А они кричат в прыжке "За мада-а-а-ан!"? А награды за прыжок получают?
Луцьк Показати IP 8 Лютого 2014 18:36
За майдан стрибають, танцюють, співають, дуріють, бухають і помирають "героями". Даруйту за "чорний" гумор, але ця масова істерія вже дістала!!! Чого ніхто для підтримки майдану не допоможе хворим дітям, одиноким пенсіонерам, калікам? Бо на дурне як запали!
Андрій до Луцьк Показати IP 9 Лютого 2014 09:08
Вибачайте звичайно,але таке враження,що Ви здатні тільки на докір.На вчинок Ви не здатні.Люди реалізують себе таким чином як їм подобається...Ви відцурались навіть від свого імені,щоб не дай Боже хтось Вас не дешифрував.
Луцьк до Андрій Показати IP 10 Лютого 2014 10:28
Ну звичайно, якщо Ви Андрій, то зразу зрозуміло про кого конкретно йде мова:))))))))) Про який ВЧИНОК мова? Розваги вчиноком бути не можуть! Сам певно молодий, життя ще не навчило.
304 Показати IP 8 Лютого 2014 19:10
падіння внис головою символізуе сучасну незалежну україну
В'ячеслав Показати IP 8 Лютого 2014 19:17
Люди допомагають тим, кому вважають за потрібне і актуальне допомагати в даний час. А стосовно допомоги хворим дітям, пенсіонерам, калікам, то не треба ля-ля, а треба спитати себе, чим ви їм допомогли? А от хлопці і дівчата з "Земля стрибків" можуть відповісти на це питання, бо вже принаймні двічі організовували благодійні стрибкові акції спільно з фондом "Стопрак" з метою допомоги онкохворим дітям! Якщо конкретно, то це було 20-21 жовтня 2012 і 24-26 серпня 2013. Я був і стрибав на обох тих заходах. Було відзвітовано про передачу конкретних сум грошей в фонд допомого і цільове використання їх, цю інформіцію можна знайти в інтернеті, зокрема в соцмережах в гр. "Землі стрибків".
Луцьк до В'ячеслав Показати IP 10 Лютого 2014 10:32
Щоб допомогти не обов'язково стрибати, ось про що мова
В'ячеслав до Луцьк Показати IP 10 Лютого 2014 14:03
Але якщо у людей таке екстримальне хоббі, то чому б не поєднати приємне для себе з колрисним для когось. Та й показати, що екстримали не якісь нарвані відморозки, а люди, що мають громадську позицію, люди, що здатні допомагати іншим, кому це потрібно. Влаштовують же благодійні концерти, спортивні і розважальні заходи з метою збору коштів в допомогу комусь, хто це потребує. І ніхто це не осуджує. А представники екстримального спорту хіба гірші?
Ирина Показати IP 8 Лютого 2014 20:48
Удачно сказано, как раз в стиле майдана и его приспешников- "київського угрупування"- этим просто ВСЕ сказано.
Всезнайко Показати IP 8 Лютого 2014 21:48
Молодці!!! Хай більше приєднується... Тільки не прив"язуйтеся... Менше буде вас майданувців...
109 Показати IP 9 Лютого 2014 09:08
А це постійно?де проводиться?як можна спробувати?
В'ячеслав до 109 Показати IP 10 Лютого 2014 14:23
Це періодично, приблизно раз на місяць в суботу й неділю. Ось тут дивіться подробиці http://vk.com/lutskjump слідкуйте за заходами та новинами групи і будете знати коли на які дати будуть наступні стрибки. Орієнтовно раз на місяць стрибають в Луцьку на північній околиці в промзоні з КРЗ і авторинком з труби. Також інколи влаштовують і вихзди в інші міста у Львів періодично, в Чернівці от на наступні вихідні їдуть. Слідкуйте за новинами групи там бажано записуватись наперед або в групі Вконтакті, або можна по телефонах організаторів, що там вказані.
водій Показати IP 9 Лютого 2014 11:33
а не пробувалли своі позашляховикі в стінку з дурі гамселити.а америка нові купить
777 Показати IP 9 Лютого 2014 14:01
Хто така Іра на першому та другому відео? Напишіть, будь-ласка...!!!Сподобалась=))
класс Показати IP 9 Лютого 2014 14:56
а ми д*рні совкі думали що можно падати знизу вверх а це д*рне нам повідомило що евромайд**ни стрибають головою вниз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus