USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Любомлі через масове отруєння закрили кафе

27 Липня 2019 09:57
Кафе «Гостинний двір» міста Любомль Волинської області закрили. Фахівцями територіального Лабораторного центру відібрано відповідні проби готової продукції, сировини, води – епідеміологічні розслідування тривають.

Як інформує Район Любомль, заклад закрили через масове стафілококове отруєння.

В липні поточного року станом на 24.07 в Україні зареєстровано 18 спалахів гострих кишкових інфекцій (далі – ГКІ) та вірусного гепатиту А (далі – ВГ-А), з яких 9 виникли у побуті, 6 – у закладах громадського харчування, 2 – в дитячих оздоровчих закладах та 1 – в дитячому дошкільному закладі.

Загальна кількість хворих складає 299, з яких 142 – діти. Із 18 зареєстрованих спалахів встановлено діагнози ГКІ в 9 випадках, сальмонельоз – в 5, ВГ-А та шигельоз – по 2. Спалахи не мають географічної сконцентрованості.

Основні причини зараження – вживання неякісної їжі, питної води та недотримання елементарних правил особистої гігієни.

Також вагомою обставиною є недотримання технологічного процесу приготування їжі та зберігання харчових продуктів.

Вказані обставини мали місце як в закладах громадського харчування, так і у випадках захворювання в побуті.

Дитячий оздоровчий табір "Салют" с. Коблево Миколаївської області після виявлення фактів зараження закрито для перебування дітей, також припинило роботу кафе «Гостинний двір» міста Любомль Волинської області. Наразі фахівцями територіальних Лабораторних центрів відібрано відповідні проби готової продукції, сировини, води – епідеміологічні розслідування тривають.

Звертаємо увагу, що реалізація політики в галузі державного контролю та нагляду за безпечністю харчових продуктів забезпечує Державна служба України з питань безпечності продуктів та захисту прав споживачів Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Відтак, у разі виявлення порушень технології приготування чи норм зберігання продукції у закладах громадського харчування радимо негайно повідомляти Державну службу України з питань безпечності продуктів та захисту прав споживачів за номером телефону, що вказано на офіційному сайті установи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Павло Показати IP 27 Липня 2019 12:38
Треба до того як люди отравляться закривати!!! Треба перевіряти такі заклади, треба покращувати якість продуктів!!!!!!
Неправда Показати IP 27 Липня 2019 14:34
Ніхто нічого не припиняв. Як працювали так і працюють. Вчора там весілля було!
Валєра Показати IP 27 Липня 2019 15:13
Власник колишній начальник поліції в районі ( і не тільки в Любомльському). Попробуй закрий такий ресторан....100проц ні чого не знайдуть...
Навуходоносор Показати IP 27 Липня 2019 17:18
Гройсман ліквідував всю контролюючу сітку, назвавши це совком. Тепер совка замінила сальмонела - труяться люди навіть в елітних закладах харчування, не кажучи вже про такі "забігаловки".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus