USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пам’ятку архітектури в Луцьку обгородили риштуваннями. Що там відбувається?

29 Січня 2024 15:53
Гостинний двір чехів Прайзлерів, пам’ятку архітектури початку ХХ століття, що в Старому місті, обгородили риштуваннями. Як стало відомо, інвестор готується розпочати реставраційні роботи.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, після того, як було підписано договір про державно-приватне партнерство щодо реставрації пам’ятки на вулиці Кафедральній, 4, об’єкт відійшов у підпорядкування приватному партнеру, щоб він міг розпочати реставраційні роботи.

«Проєктні роботи, найімовірніше, – на стадії замовлення. Як бачимо, інвестор уже встановив риштування, щоб у подальшому реставрувати фасад. Поки що невідомо, чи там розпочалися роботи.

Фактично проєкт «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване на вулиці Кафедральній, 4 у Луцьку» перейшов на стадію інвестування. Тобто йдеться не про бюджетні кошти, а про гроші приватного партнера. Питання, коли саме розпочнуться роботи, – до нього. Єдине, що я можу сказати: на роботи передбачено два роки. Поки що якихось пересторог, що роботи за цей час не буде виконано, немає. Зокрема, те обладнання, яке ми вже сьогодні бачимо, наштовхує нас на думку, що в інвестора все гаразд. Він навіть придбав нове обладнання для того, щоб реставрувати цю будівлю.

В інтересах інвестора, щоб заклад почав працювати раніше, ніж за два роки. Адже чим швидше завершаться роботи, тим швидше він почне заробляти. І в інтересах міста, щоб пам’ятку відреставрували раніше», – прокоментував директор департаменту економічної політики Борис Смаль.
Нагадаємо, у січні 2018 року пам’ятку архітектури, будинок на вулиці Кафедральній, 4, взяли на баланс міської ради. У 2020 році стало відомо, що Луцька міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, щоб інвестор відреставрував її відповідно до усіх встановлених норм і відкрив там готель, кафе, ресторан. На початку 2023 року було затверджено умови здійснення державно-приватного партнерства. Пізніше було оголошено конкурс.

Переможцем було визначено консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп». Проєкт консорціуму передбачає реставрацію пам’ятки архітектури та відновлення в ній історичної функції готелю з рестораном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Категорія А Показати IP 29 Січня 2024 16:23
А тепер замовник зобов'язаний на підставі реставраційного завдання, погодженого у Мінкультури, розробити науково - проектну реставраційну документацію і погодити її в установленому ЗУ "Про охорону культурної спадщини" порядку. А потім - отримати дозвіл на проведення реставраційних робіт, який вже дає право приступити до виконання робіт на об'єкті.
К.лучанин до Категорія А Показати IP 29 Січня 2024 17:05
Договір підписано вже! Шо вам не ясно? Добре що знайшли інвестора, який погодився реставрувати цю розвалюху. Все буде Україна!
ЗнайЮ Показати IP 29 Січня 2024 16:28
Приватні інвестори, слово реставрація, завжди розуміють по своєму.
Пупкін Показати IP 29 Січня 2024 17:03
Агов, писаки, де ви всі були коли ця будівля приходила роками в занепад? А зараз то одне не так, то інше, є ще в місті багато будинуґків які потребують реставрації, вам і карти в руки!!!
Іігор луцький Показати IP 29 Січня 2024 18:03
І масажний салон там передбачити!
Петро Показати IP 29 Січня 2024 18:20
З десяток років тому з вини місцевих «зодчих» заповідник втратив первісний вигляд так званого «будинку Пузини» - пам’ятки архітектури 15 століття під охоронним номером 1007, який в різні часи належав православним єпископам і купцям. Після так званої «реконструкції» пам‘ятка втратила свій вигляд і на фоні історичних споруд перетворилась (за оцінкою місцевих істориків), в звичайну, з пластиковими вікнами, «єврохату». Дай, Боже, аби цього не трапилось з Гостинним двором Прайзлерів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus