USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькій громаді наведуть лад із платою за землю

23 Лютого 2022 23:46
Платників податків за землю у Луцькій громаді належно інформуватимуть про необхідність оплати. Нові повідомлення, які міститимуть основні роз’яснення щодо земельної ділянки, податку тощо, надсилатимуть платникам уже влітку.

Про це йшлося під час пленарного засідання 26-ї сесії Луцької міської ради, на якому розглянули проєкт рішення про інформацію щодо роботи Головного управління державної податкової служби у Волинській області.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що нині є серйозні прогалини щодо сплати податку на землю або орендної плати на землю, зокрема у приєднаних громадах. Він звернув увагу, що в цьому питання потрібно навести лад, аби люди знали, що мають сплачувати за землю, а міський бюджет отримував відповідні надходження.

Читати ще: Боргують майже 35 млн плати за землю: назвали найбільших боржників Луцької громади

Керівниця Луцької державної податкової інспекції Ніна Демчук (на фото) зазначила, що працівники інспекції відповідально проводять загальну роботу.

«Є деякі проблеми, ми про них знаємо. Повідомлення надсилаємо всім платникам – і землі, і нерухомості. Були проблеми з відправкою поштових повідомлень. Дуже багато є неточностей в адресах наших платників. Ми налагоджуємо роботу з старостинськими округами. Тобто проблематику ми знаємо, інколи платники бувають праві в тому, що вони дійсно тих письмових повідомлень не отримують.

На сьогодні на державному рівні прийнято відповідне рішення. В повідомленнях про сплату податку раніше писали суму і загальну заборгованість. Тепер стоїть питання, щоб розшифровували, що це за ділянка, де вона міститься, що це за податок. Адже є платники, які живуть у Черкасах, Чернігові, але мають землю в Луцькій громаді. До 1 липня ми вже працюватимемо в новій формі», – сказала Ніна Демчук.

Ігор Поліщук дав їй доручення разом із директоркою департаменту фінансів та бюджету Лілією Єловою напрацювати нові форми повідомлення платників про необхідність сплати за землю.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus