USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

У Луцькій громаді визначать потреби населення у забезпеченні соціальних послуг

9 Квітня 2024 19:43
Питання щодо забезпечення соціальних послуг розглядала робоча група з питань реалізації у Луцькій міській територіальній громаді пріоритетів державної політики у сфері формування системи кращого догляду для дітей та підтримки сімей. Завданням цієї групи, серед іншого, є моніторинг соціальних послуг, які надаються в громаді.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Участь у засіданні взяла заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, також експертка з оцінювання потреб громад в соціальних послугах - Надія Горішня.
Моніторинг передбачає:

збір даних соціально-демографічної ситуації;

даних про надавачів соціальних послуг;

забезпечення соціальними послугами вразливих груп населення;

інформацію про спроможність територіальної громади забезпечити надання соціальних послуг її мешканцям.
Читати ще: На Волині створять центр ментального здоров’я

«Після того як буде зроблений аналіз зібраних даних, розробимо висновки та рекомендації, визначимо, яких послуг потребує Луцька громада і зрештою, опублікуємо цю інформацію для громадського обговорення та затвердження», - зазначила Надія Горішня.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан повідомила, що окрім збору даних, буде проводитись також дослідження фокус-груп: «Будемо проводити опитування людей, які потребують тієї чи іншої соціальної послуги: сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, мам, які виховують дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також - керівників структурних підрозділів».

Моніторинг проводять в рамках проєкту «Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях», який реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus