USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій громаді запровадили інформаційний проєкт «Волонтери. Відомі та невідомі історії»

28 Березня 2023 07:14
Спеціалісти департаменту молоді та спорту Луцької міської ради спільно з працівниками Волинської обласної бібліотеки для юнацтва розпочали новий проєкт «Волонтери. Відомі та невідомі історії» з метою популяризації волонтерської діяльності, формування позитивної культури та іміджу волонтерства.

Щомісяця організатори обіцяють знайомити усіх зацікавлених людей із волонтерськими організаціями та волонтерами, які роблять все можливе, щоб наблизити нашу спільну Перемогу, інформують у департаменті молоді та спорту міськради.

Волонтери – люди, які майже на рівні із військовими тримають наше небо, виборюють нашу свободу, охороняють наш сон.
«Важливо розуміти, що наразі ми говоримо про волонтерство, яке стосується переважно допомоги Збройним силам України та внутрішньо переміщеним особам, однак є й інші напрямки волонтерства: у соціальній сфері, у сферах культури, спорту, екології тощо. І всі ці сфери також будуть охоплені проєктом», – йдеться у повідомленні.

Ще одна важлива мета таких зустрічей – надати можливість людям (в тому числі учням та студентам) безпосередньо долучатися до волонтерського руху, обирати певний напрямок, приєднуватись до організацій, що вже існують або ж створювати свої.

У форматі панельних дискусій щоразу організатори запрошуватимуть волонтерів/волонтерок, які розказують про свій досвід; про те, що мотивує їх до роботи; про свої життєві історії, досягнення, плани та виклики. Щоразу визначатиметься один із напрямків зустрічі: допомога ЗСУ, допомога ВПО, мистецьке волонтерство, екологічне волонтерство, допомога тваринкам тощо.

Так, 18 березня відбулась перша зустріч в рамках вищезгаданого проєкту. Першими спікерками заходу стали: Тетяна Дончева – голова благодійного фонду «Робимо добро дітям» та Ірина Рожанська – координаторка проєкту «СпівДія заради Дітей» у м. Луцьк. Напрямок обох організацій – допомога дітям.

Фонд «Робимо добро дітям» допомагає усім, хто потребує допомоги: малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. В першу чергу це гуманітарна допомога, організація інтеграційних заходів, періодичні зустрічі на базі фонду.

Проєкт «СпівДія заради Дітей» – це дружній простір, де дитина отримує психоемоційну підтримку через програму неформальної освіти: творчі заняття, рухливу та пізнавальну діяльність, взаємодію з іншими дітьми та дорослими.
На першу зустріч у юнацьку бібліотеку прийшло понад тридцять осіб. Відвідувачі почули історії болю та радості, щему та гордості, вразливості та незламності від наших волонтерок. Тетяна та Ірина розповіли про те, що їх надихає та мотивує на щоденну роботу із дітьми; про історії, які «запали їм у душу»; про те, як можуть охочі долучитися до надання допомоги та багато іншого.

Наступна зустріч відбудеться вже у квітні, про що буде повідомлено на сторінці департаменту молоді та спорту у Фейсбуці.

Організатори також будуть вдячні за пропозиції, кого саме з волонтерів учасники заходу хотіли б побачити на чергових зустрічах та мати можливість поспілкуватися з ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus