USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцькій міськраді спростували закиди ЗМІ щодо «земельного шахрайства» навколо готелю

16 Квітня 2024 18:57
Нещодавно видання «Конкурент» опублікувало матеріал, у якому подана неправдива та така, що спотворює реальний стан справ, інформація, що шкодить іміджу Луцької міської ради. Зокрема, видання стверджувало, що готель у Луцьку нібито «відкусив» шматок чужої ділянки і безпідставно отримав компенсацію.

Як повідомили у міській раді, ця інформація недостовірна та неправдива.

Відповідно до вимог чинного законодавства у 2016-2017 роках було проведено реконструкцію офісно-готельного комплексу на вул. Кривий Вал, 39 та благоустрій території навколо. На підставі технічних умов, наданих департаментом житлово-комунального господарства, здійснено реконструкцію підпірної стіни, яка межує із земельною ділянкою (вул. Кривий Вал, 37) та підсилення аварійних підпірних стін, які межують з будинками № 12 та 14 на вул. Градний Узвіз.

Щодо земельної ділянки комунальної власності загальною площею 0,0201 га на вулиці Кривий Вал, 37, то з 2019 року вона повернута (згідно акту прийому-передачі орендарем Феоктістовим Валерієм Федоровичем) в комунальну власність. Тож зараз вона перебуває у власності Луцької міської територіальної громади.

Читати ще: «Свідомий» Покровський не сплатив до бюджету Луцька 3,79 млн. Прокуратура звернулась до суду

Щодо сплати пайової участі у міськраді інформували, що рішення «Про зменшення розміру пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста ПрАТ «Універмаг «Луцьк» від 25.10.2017 № 32/21 на об’єкт «Реконструкція офісно-готельного комплексу на вул. Кривий Вал, 39 в м. Луцьку» було ухвалено Луцькою міською радою відповідно до норм законодавства, що діяли станом на 2017 рік.

Розмір пайової участі (відповідно до договору) становив 1 388,163 тис. грн. Загальна вартість об’єктів інженерної інфраструктури за межами земельної ділянки, подана ПрАТ «Універмаг «Луцьк» на зменшення, становила 800,720 тис. грн. За результатами перевірки наданих документів, було прийнято рішення про зменшення пайової участі на суму 686,254 тис. грн.

З них:

– влаштування тротуару біля будівлі на вул. Кривий Вал шириною від 3 м загальною вартістю 167,846 тис. грн;

– реконструкція підпірної стіни, яка межує з земельною ділянкою по вул. Кривий Вал № 37 та підсилення аварійних підпірних стін, які межують з будинками № 12, 14 на вул. Градний Узвіз, загальною вартістю 518,408 тис. грн.

Решту суми – 701,909 тис. грн було сплачено ПрАТ «Універмаг «Луцьк» до міського бюджету 30 жовтня 2017 року.

В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради, головний архітектор Луцька Веніамін Туз зазначив, що звинувачення ЗМІ – безпідставні.

«Це перебільшення і маніпуляції. Якщо і могли б виникати якісь суперечки, то хіба між сусідами, але закидати в цій ситуації щось міській раді немає підстав. Закиди щодо того, що стінка заходить на комунальну землю – очевидне перебільшення. Раніше ця ділянка була в користуванні пана Феоктистова і фактично була для обслуговування території сусіда. Тоді в пана Феоктистова не було ніяких претензій теж. Це сусідські взаємини, в яких міська рада не має інтересу. А зведення підпірної стінки очевидно було необхідним та правильним рішенням», – зазначив Веніамін Туз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андерсон Показати IP 17 Квітня 2024 10:44
А де спростування? Написали, що то маніпуляції і все на тому?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus