USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому НТУ обрали кращого юного математика-прикладника

18 Лютого 2018 11:44
У суботу, 17 лютого, в стінах Луцького національного технічного університету відбувся ІІ етап конкурсу «Юний математик-прикладник».

Так, кафедра технічної механіки факультету будівництва та дизайну Луцького НТУ разом з Волинським ліцеєм-інтернатом Волинської обласної ради організували для кращих учнів старших класів конкурс «Юний математик-прикладник». Про це повідомили в інформаційному відділі Луцького НТУ.

Конкурс складався з двох етапів. Перший відбувся днями раніше в ліцеї-інтернаті, де серед 20 кращих учнів відібрали 4-х: Марту Ковальчук (11-А клас), Михайла Ковальчука (11-А клас), Максима Пирпилю (11-А клас) та Дмитра Пальонку (11-А клас).

Другий етап провели у суботу, 17 лютого. Складався він з двох частин – лекції про сучасні проблеми обчислювальних наук, прикладної математики і знання з цього предмету, які вивчають студенти ЛНТУ, та, зокрема, завдань, за результатами яких обрали переможця конкурсу.

Завідувач кафедри технічної механіки, наймолодший доктор фізико-математичних наук в Україні Ярослав Пастернак розповів, чому саме освітяни Луцького НТУ співпрацюють з Волинським ліцеєм-інтернатом Волинської обласної ради: «Учні ліцею мають дуже високий рівень підготовки та знань, конкурс це вкотре підтвердив. Усі справилися з завданнями, які, до слова, були нестандартні, так би мовити з хитринкою. Для Волині та нашого вишу актуально, аби ці діти не їхали навчатися до Києва чи закордон, а навчалися у нас. Адже у нашому ВНЗ дійсно достойний рівень підготовки!».

Відтак, кращим «юним математиком-прикладником» стала Марта Ковальчук. По закінченню дійства учні отримали сертифікати переможців заключного другого етапу та подарунки.

Опісля урочистої частини заходу учні ліцею ділилися позитивними емоціями та враженнями. Юні математики зауважили, що обираючи виш для навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лнту Показати IP 18 Лютого 2018 12:21
Це університет хабарниківь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus